Страхотно! България стартира с победа в плейофа за Купа „Дейвис“

Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

Димитър Кузманов донесе първа победа на България в плейофа срещу Парагвай от Група II на Купа Дейвис. В зала „София“ световният №195 се справи с втората ракета на съперника Ернандо Ескура след 7-6(5), 6-0.

„Беше изключително трудно, условията са бързи, настилката е бърза. (Ескура) Имаше много висок процент вкаран първи сервис. Трудно намирах ритъма на ретур. В течение на мача придобих повече увереност и направих това, което ми се искаше. Намалих непредизвиканите грешки и всичко се получи“, анализира след двубоя Кузманов в интервюто на корта. И емоционално, и психически бе по-лесно във втория сет. Видя се, че съперникът има качества“, коментира Кузманмов, който не пропусна да благодари на публиката за подкрепата.

„Винаги е страхотно когато играеш вкъщи. Радвам се, че има толкова много хора, които да ни подкрепят. Много приятно е, защото последните две години нямахме възможност да играем пред публика. Страхотна емоция е.“

Във втория мач за деня Александър Лазаров излиза на корта срещу първата ракета на Парагвай Даниел Вайехо. 17-годишният тенисист е един от обещаващите таланти като на Australian Open при юношите достигна до полуфинал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ