Славия и Берое влизат в битка навръх 3 март за място на 1/2-финалите

берое_славия

Днес ще стане ясен последният полуфиналист в турнира за Купата на България. За тази фаза на турнира вече се класираха ЦСКА, Лудогорец и Левски, а към тях ще се присъедини и победителят от двойката Славия – Берое. Мачът в столицата започва в 17:30 часа.

Надпреварата за купата е много важна и за двата отбора, защото може да им осигури по-пряк път към участие в евротурнирите. В първенството съперниците са съседи в класирането с по 29 точки и изобщо не е сигурно, че ще попаднат в първата плейофна шестица.

Славия загуби и двата си мача след подновяването на сезона. “Белите” отстъпиха с 2:3 на ЦСКА и с 1:3 на Лудогорец. Съставът на Златимир Загорчич на моменти се противопостави на водачите в таблицата, но вече е в серия от 6 мача без победа.

Преди броени дни Славия се подсили с бившите футболисти на Левски Борислав Цонев и Мартин Петков. Първият се очаква да попадне в стартовия състав днес. Йон Бакеро ще е в ролята на централен нападател, а Радослав Кирилов и Тони Тасев ще атакуват по фланговете.

Берое е в по-добра форма и показва, че под ръководството на Петър Хубчев ще е костелив орех за всеки противник. Заралии надвиха като гост Царско село, а след това направиха 1:1 с Ботев (Пловдив), но могат да съжаляват за изпуснатите три точки.

Срещу Славия Хубчев ще залоцжи в центъра на защитата на привлечените наскоро Сиам Бен Юсеф и Амит Битон. Давиде Мариани също ще е титуляр, а на върха на атаката ще действа Алиун Фал.

Есенният мач между Берое и Славия в Стара Загора завърши 2:1 в полза на “зелено-белите”.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Вуцов; Томбак, Виячки, Керчев, Соарес; Г. Вълчев, Дост; Т. Тасев, Б. Цонев, Р. Кирилов; Бакеро

БЕРОЕ (4-1-4-1): Ханев; Фуртадо, Юсеф, Битон, Джонатан; Мечев; Камара, Мариани, Тунгара, Лебон; Фал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ