Мъри Стоилов разкритикува футболистите си след победата над Септември

Септември - Левски, Станимир Стоилов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов не остана напълно доволен въпреки победата над Септември София с 2:0, с което „сините“ се класираха за ½-финалите в турнира за SESAME Купа на България.

Мъри заяви, че отборът му има в какво да се подобрява и коментира предстоящото дерби с ЦСКА:

„Поздравявам Септември за представянето им – играха изключително динамично, изключително агресивно. Ние първите минути не влязохме както трябва в мача, след това вкарахме гол. Не мисля, че тази игра е нивото, което трябва да показва Левски. Лесни са измислици и оправдания, че идва мач с ЦСКА. Трябва да мислим мач за мач. Всеки мач сме задължени да играем добре. Днес не беше добро представянето като контрол на мача, като идеи в играта. Имаме още много къде да работим. Очаквам много по-добри игри от моя отбор. Не знам някой от футболистите ми да не изпада в някаква заблуда, че с тази игра можем кой знае колко да прогресираме. За мен винаги качеството на играта е доста важно“.

„Явно беше, че нашият отбор е по-класният и по-лесно може да се справи с мача, но това не значи, че трябва да допускаме ситуации или трябва да играем по начин, който не подобава на Левски“.

„Индивидуално не говоря. Значи целият отбор и най-вече треньорът не е подходил както трябва. Значи не съм успял да организирам достатъчно добре отбора. Изключително незадоволително представяне“.

„Андреев, като млад вратар, имаше някакви проблеми с изритването. Но това е бъдещето на Левски. Не трябва да изпада по никакъв начин под напрежение. Трябва да играе още по-уверено и да продължи да се развива. Като отбор трябва да работим много по-добре“.

„Георги Миланов получи възможност да покаже спортната си форма. Участва сериозно в мача. Вече няма страх в него. Близко е до завръщане в основния състав“.

„Срещу ЦСКА трябва поне една-две степени да подобрим представянето на атакуващите футболисти и полузащитниците. Имахме проблеми и във фаза защита. Специално за мача с ЦСКА трябва да контролираме по-добре топката, да имаме нужните самочувствие и увереност и да не допускаме леки голове, да реализираме нашите моменти“.

„Трябва да търсим нашето развитие и игра. Някои изоставания от лидерите трябва да ги компенсираме с тактическа дисциплина и футболни идеи. Все още играем прекалено емоционално“, коментира Стоилов след двубоя.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ