Локомотив (София) скача на Черно море за първа пролетна победа

Локомотив София - ЦСКА, Жорди Кайседо, Симеон Славчев

Днес в 15:15 часа отборите на Локомотив (София) и Черно море излизат един срещу друг в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. Мачът ще се проведе на националния стадион „Васил Левски“. И двата тима се нуждаят от трите точки. За домакините те са важни в битката за оцеляване, докато за гостите пък победата може да ги доближи до топ 3.

Локомотив (София) вече изигра два мача през пролетта. Столичани дадоха сериозен отпор на ЦСКА – София в отложения мач от 4-ия кръг и стигнаха до равенство 1:1. След това обаче „Железничарите“ развалиха доброто впечатление, губейки с 1:2 от прекия си конкурент в дъното Пирин (Благоевград). Сега възпитаниците на Иван Колев ще направят трети опит да вземат първи успех след подновявенето на шампионата.

В Черно море положението е донякъде сходно. Варненци имат само един пролетен мач, като загубиха с 1:2 от Лудогорец. Отборът обаче е в серия от две поредни загуби, след като падна и в последния си мач от есента с 0:2 от ЦСКА – София. Сега играчите на Илиан Илиев искат да спрат пропадането и се надяват да си тръгнат с трите точки от столицата.

Двата тима вече се срещнаха веднъж от началото на сезона, като срещата на „Тича“ завърши 1:1. Иначе общият баланс в досегашните 100 мача помежду им в елита е в полза на столичани, които имат 41 победи и 34 загуби, а 25 срещи са завършили наравно.

Любопитен факт е, че един срещу друг застават второто най-слабо нападение срещу най-силната защита в първенството. Локо е отбелязал едва 19 гола до момента, като само Царско село е с по-лоши показатели в атака. В същото време „Моряците“ са допуснали едва 15 гола във вратата си и са първи по този показател.

В състава на домакините ще липсват контузените Матеус, Славчев и Милошев. Така Колев се очаква да заложи на Любенов на вратата и пред него карето Атанасов, Крачунов, Кацикас и Орачев в защита. Кацаров и Семерджиев ще са двамата опорни халфове, а Октавио ще действа като плеймейкър. Александров и Пинсон ще бъдат на крилата, а атаката ще води Димитров.

За гостите единственият отсъстващ е контузеният Каспаравичус. В не съвсем добра ментална кондиция е и Сердюк, чийто баща и брат са мобилизирани в украинската армия, за да защитават страната си от агресията на Русия. Въпреки това той се очаква да води атаката на варненци. Освен него на терена се очаква да бъдат и Георгиев под рамката и Попов, Атанасов, Дробаров и Панов в отбрана. Велев и Панайотов ще действат в средата на терена, а Василев и Вилела ще стартират на крилата. Гарсия пък ще действа зад гърба на нападателя.

Вероятни състави:

ЛОКО: Любенов, Атанасов, Крачунов, Кацикас, Орачев, Кацаров, Семерджиев, Октавио, Александров, Пинсон, Димитров

Ч. МОРЕ: Георгиев, Попов, Атанасов, Дробаров, Панов, Панайотов, Велев, Вилела, Гарсия, Василев, Сердюк


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ