Алберт Попов: Резултатът ми в Пекин е страхотен

Алберт Попов,

Най-добрият български алпиец Алберт Попов определи като „страхотен“ резултата си от вчерашния гигантски слалом на зимните Игри в Пекин.

Попов се класира на 17-о място и подобри досегашния рекорд на Петър Попанггелов за най-предно класиране на българин на Олимпиада в дисциплината от Сараево 1984.

Той стартира с номер 53 при много тежки условия заради силен снеговалеж и мъгла, но даде 27-о време, а във втория манш направи отлично спускане, което му помогна да прогресира с още 10 места в крайното подреждане.

„Здравейте на всички от Китай. Приятно съм изненадан от добрия резултат, който постигнах вчера като мой личен и като най-добър резултат за България в гигантския слалом на Олимпийски игри. Благодаря на всички за подкрепата и на ранобудните, които станаха и гледаха вчерашния старт.

Само хората с IQ над 153 могат да се справят с тези въпроси!
Само хората с IQ над 153 могат да се справят с тези въпроси!
vbox7.com
Не беше лесно, особено в първия манш. Видимостта и теренът не ми помогнаха особено да направя едно хубаво спускане, но във второто с по-хубав номер успях да реализирам този страхотен резултат. Радвам се, че имах възможността да карам на състезателната писта, на която ще се проведе и слалома на 16 февруари. Стискайте палци за тогава и още веднъж – благодаря ви и българите можем“, каза във видеообръщение във „Фейсбук“ Попов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ