България остана без голямата си звезда за мачовете с Чехия

Александър Везенков,

България ще играе без най-добрия си баскетболист Александър Везенков в световните квалификации срещу Чехия. На 24 февруари двата отбора ще се срещнат в „Арена Ботевград“, а на 27 февруари – в град Пардубице. България и Чехия имат по две загуби до момента в група F от квалификациите за световното първенство в Индонезия, Филипините и Япония.

„В предстоящите два мача с Чехия може да се реши всичко в групата ни от световните квалификации. Ние сме свикнали с тази позиция да ни предстоят решителни мачове. Ситуацията е еднаква за нас и чехите. От тези два мача може да се реши всичко. Две победи ни класират за следващата фаза, а при една – ще е важно с каква разлика е. Но това са сметките, с които всички са наясно. За мен е по-важно как играем, защото не сметките са водещи. Смятам, че Чехия е победим отбор. Води се фаворит, но и те имат своите проблеми и мисля, че имаме шансове за успех“, заяви селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски.

По повод отсъствието на Везенков, който е ангажиран с клубния си тим Олимпиакос в Евролигата, Барчовски поясни, че е отправено запитване към гръцкия отбор за евентуалното му включване за втория мач в Чехия.

„Аз лично съм скептичен. А и това, че трябва да играе с Олимпиакос и директно да пътува за Чехия и след това да се включи за националния, не винаги е добър вариант“, коментира треньорът.

Националите се събират на лагер в Правец на 19 февруари и ще тренират в „Арена Ботевград“. С ден по-късно от Испания ще пристигнат Емил Стоилов и Константин Костадинов. В състава от 15 състезатели са натурализираните американци Дий Бост и Дейвид Кравиш.

„Лошата новина е отсъствието на Йордан Минчев, който претърпя операция. Той е важен играч за нас. Да се надяваме, че през лятото ще е на линия. Добрата новина е, че Дий Бост ще играе, а вече излезе указ за българското гражданство на Дейвид Кравиш и той ще тренира с нас. Това е играч, който прогресира постоянно. Напоследък играе много силно. При всички положения би бил много полезен“, добави Барчовски.

Капитанът на националния отбор на България Чавдар Костов каза, че се надява на силни мачове срещу Чехия.

„Показвали сме, че играем добре, когато сме опрени до стената. Надявам се, че ще направим два добри мача“, каза Костов.

Съставът на България за предстоящите срещи с Чехия: Андрей Иванов – Стяуа (Румъния), Емил Стоилов – Естудиантес (Испания), Дейвид Кравиш – Галатасарай (Турция), Александър Янев – Берое, Димитър Димитров – Балкан, Алекс Симеонов – Рилски спортист, Мирослав Васов – Рилски спортист, Константин Костадинов – Палмер (Испания), Чавдар Костов – Левски, Павлин Иванов – Рилски спортист, Венцислав Петков – Левски, Васил Бачев – Академик Пловдив, Станимир Маринов – Балкан, Дий Бост – Галатасарай (Турция) и Деян Карамфилов – Рилски спортист.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ