Левски играе срещу Динамо Киев

7 Dni Sport04.02.2022
Левски - Марибор, Хосе Кордоба

Отборът на Левски излиза срeщу украинския гранд Динамо (Киев) в петата си проверка от подготвителния лагер в Белек. Двубоят ще се играе на стадион Мардан, където преди няколко дни играчите на Мирча Луческу надиграха Лудогорец с 4:1. Цялото ръководство на “сините” – собственикът Наско Сираков, председателят на управителния съвет на клуба Даниел Боримиров и изпълнителният директор Иво Ивков, ще бъде на трибуните, за да гледа срещата на живо.

Момчетата на Станимир Стоилов все още нямат победа, като записаха три равенства и едно поражение в контролите. Първите три двубоя столичани завършиха наравно 1:1 с поляците от Гурник (Забже), отново 1:1 с чехите от Бохемианс и 2:2 с лидера в Словения – Марибор, а последния сблъсък загубиха с 0:1 от втородивизионния турски тим Генчлербирлиги.

Срещу шампионите на Украйна Мъри прави няколко промени в състава от предната контрола. Със сигурност Сонко Сундберг ще направи дебют за “сините”, като ще бъде централен защитник в тандем с Хосе Кордоба. Билал Бари пък най-вероятно няма да води атаката от първата минута.

Подмладеният състав на 26-кратните шампиони показва сравнително добра игра в контролите на турска земя, като в последните две проверки треньорският щаб ще се опита да избистри титулярен състав.

Играчите на Луческу, които са на второ място в местното първенство, постигнаха две победи от пристигането си на лагера в Турция, като освен родните шампиони надвиха с 3:2 и сръбския Чукарички.

Контролата на “сините” срещу гранда от Киев е една от най-престижните за тима в последните години. В историята си Левски има четири мача срещу украинците, в които не е записал нито една победа, въпреки че през 1980 година ги отстранява от Купата на УЕФА с равенство 1:1 в Киев и равенство 0:0 в София на реванша.

Преди 19 години двата клуба играха предварителните кръгове на Шампионската лига, като и двата мача Динамо победи с по 1:0. Настоящият треньор на Левски Мъри Стоилов бе титуляр и двата сблъсъка, а помощникът му Димитър Телкийски влезе резерва на реванша в Украйна.

Вероятен състав:

Николай Михайлов, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Сонко Сундберг, Иван Горанов, Андриан Краев, Асен Митков, Димитър Кръстев, Марин Петков, Здравко Димитров, Димитър Костадинов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ