Илиан Илиев: Отлично попадение на Ники Попов за картона на Сердюк

7 Dni Sport03.02.2022
Илиан Илиев,

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели в интервю за „dsport“ впечатленията си от подготовката на отбора, говори за интерес към играчи на „Морето“ и евентуална възможност Родриго също да бъде трансфериран. Интересът към Сердюк също продължава. Илиев потвърди, че се търси крило, както и, че завърналият се Мат Курьор трябва да навакса с подготовката. Специалистът припомни, че двама ключови футболисти са наказани за домакинството срещу Лудогорец. Жълтият картон, показан на Сердюк в мача срещу ЦСКА, той окачестви като отлично попадение на Никола Попов. Илиев похвали всички млади в отбора за старанието в тренировките.

Получи ли се съдържателна проверка с тима на Фарул и кои са позитивите, които си извадихте от нея? – Добър мач се получи, предполагам и за двете страни. Ние победихме, но трябва да се знае, че те играха с всички от титулярния състав, тъй като са в първенство и на 5-и имат мач. За нас беше важно да направим един мач, който да се играе в ритъм. Нямаше много накъсвания. Стана добър мач. Важно е, че проведохме тази контрола, тъй като нямаме много опции в региона. Второто важно е, че излезнахме от тази проверка без контузия.

Казал съм го и на футболистите, от всички сме доволни от старанието. Понякога се случваше да нарушим плана за подготовка заради по-замръзнал терен. Дани Димов се оказа, че при една ситуация е усетил проблем с вътрешна връзка, но останалите засега са ОК..

Мат Курьор вече е с отбора. В каква форма се намира, много ли е назад с подготовката?

– Знаете, че той бе и под карантина заради Ковид. Пропуснал е доста. Трябва да навакса. Знаете, че не е първа младост и в началото, докато хване ритъма, може би ще му повлияе. Лошото е, че за първия мач, който ни предстои имаме двама наказани – Васил Панайотов и Евгений Сердюк. Отлично попадение на Ники Попов. Улучи го от първия път в мача с ЦСКА. Фаул срещу Сердюк, а той му даде жълт картон…само и само, защото е нападател и може да няма друга опция да го извади от строя.

И Сердюк, и Панайотов са много ключови футболисти за Черно море за ключов мач, какъвто е този с Лудогорец. Имате ли достойни техни заместници? Напълно възстановен ли и Стефан Велев?

– Той е добре. Няма проблеми с него. Проблемът е, че Родриго е пред трансфер. Докато не станат нещата, няма да казваме за къде. Има си и той откупваща клауза, а един отбор иска да я активира. Лошо е, че Сердюк и Панайотов пропускат този важен мач. За Васко, справедлив картон за мен, обаче на Сердюк….не ми се иска да казвам, че е нарочно показан картонът. Но Ники Попов доста се изложи още в началото на мача да покаже за тази ситуация картон, но трябва да приемем нещата. Имаме и доста млади момчета, които могат да влязат и да помогнат. Не само в този мач, но и в другите. Първата ни цел е да влезем в шестицата. До седмия има точкова разлика, но знаем, че 7 мача не са малко. това са 21 точки. Задачата ни е от първия мач да сме на ниво и затова работим.

Какво се случва с Пабло? Признахте за интерес към него преди време. Ще доиграе ли оставащите 6 месеца с екипа на Черно море?

-Засега да. този отбор, който искаше да плати сумата за него, искаше да е на разсрочено плащане в бъдещето. Естествено, че ръководството не се съгласи. Пак го има този момент с агенти, които са некоректни и влияят и на футболиста така. Когато даден играч има договор, трябва да се говори с клуба, да се разберат за условията и едва тогава да се уговарят личните условия с футболиста. В случая с Пабло и с Родриго е точно обратното. .Няма разбирателство с клуба, пълнят им главите с едни суми…На Пабло му изтича договора, направи всичко възможно за една година да вдигне нивото. казах ме, че трябва да му е цел да направи още по-добри мачове, за да си намери още по-добра опция. Той става свободен агент, много трудно ще го задържим.

Голяма находка се оказа Сердюк. Има ли шансове той да остане на „Тича“ и през следващия сезон?

-Той има шансове и сега да напуснe. Има запитвания за него. Знаете за интереса на Ботев, който малко му поразмъти главата. Засега е добре. Имаме си вътрешни неща, които трябва да изглаждаме с него, ако иска да е на нивото от първия полусезон.

Приключи ли селекцията на „Тича“. Ако не, какви футболисти още чакате, или търсите?

– Засега от отбора излизат двама – Леандро и Родриго, хора в атака. Търсим крило. За фланга още не сме намерили човек с десен крак. Знаете, че на Матиас последните години силата не му е вляво, отколкото, като чист нападател. Нямаме много време. Иначе опция за Родриго зад нападателя е Сула.

Вече доста време с отбора тренира фланговият футболист Ангел Ангелов. Вашите впечатления от него и ще му бъде ли предложен договор?

– Не е само той. И нашият юноша Светльо е при нас. Доволни сме от тях, както и от другите млади, но сме много голяма група. Дай Боже да имаме само 12 мача в първенството. С група от 25-26 човека много трудно ще можем да дадем шанс на всеки. Доволни сме от всички, но трябва да преценим дали на момента имаме крещяща нужда от още двама млади при нас да станат 12-13 човека, или да доиграят сезона някъде и лятото вече да са при нас.

Упорито продължавате да давате шанс на младите в отбора. Има ли нов такъв, който феновете да очакват да блесне и да пробие сред титулярите?

– В някои контроли загатват момчетата. Това не е някаква фикс идея да налагаме малките. Просто, като дойде моментът, виждаме, че е готов и го пускаме, защото обратното, може да даде обратен ефект. Не сме само ние в България. И други отбори го правят. Това са нормални неща. Като тренират с нас, водят подготовка, придобиват самочувствие и играят. Сега, ако кажа имена, ще направя лоша услуга. А тези, които вече играят, трябва да стискат зъби и да продължават да тренират двойно повече, тъй като пътят надолу е много по-бърз, отколкото нагоре.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ