Адвокат Трендафилов съобщи реалната ситуация с новите играчи на ЦСКА

7 Dni Sport03.02.2022
ЦСКА - Лудогорец, Юрген Матей

Адвокатът на ЦСКА – Станислав Трендафилов даде специално интервю за „dsport“, в което засегна всички горещи теми от последните дни, свързани с клуба.

„Оттук нататък ръководството ни излезе с изрична декларация. Единственото, което можем да направим, е да благодарим, че има такиа хора в спорта и въобще в България. Те поеха ангажимент, че ще платят всички тези задължения, които са наследство от предиши ръководства на клуба, сключване на договори, безумни трансфери, безумно водена политика. Такъв е моментът, осъдиха ни. Ръководството е поело ангажимент тези задължения да бъдат покрити изцяло. Живот и здраве, има дарителска сметка, призовавам всички фенове, на които разчитаме и на които благодаря като човек, свързан с клуба. Наистина изключително много им благодаря за подкрепата. Трябва да се платят тези пари и да вървим напред. ЦСКА ще го има, имало го е и ще го има винаги. Убеден съм, че това ръководство в рамките на много кратки срокове ще имаме нов стадион, ще имаме база. Клубът отново ще се стабилизира финансово след тези сътресения, така че вървим напред в името на ЦСКА“, каза Станислав Трендафилов.

Той не пожела да разкрие как ще бъдат изплащани задълженията към бившите футболисти на отбора: „Не ми се иска да коментирам Бенжалюн. Водят се преговори, а също и с другите играчи, с които имаме задължения. На този етап не ми се иска да коментираме това. Важното е да се разбере, че нашето ръководство пое ангажимент да плати още 3 милиона чужди задължения от всички милиони, които досега са платили и те отново бяха чужди задължения. За всички неща, които ни се случиха по търговете. Какво се случваше, за да си вземем емблемата, дългогодишната сага със стадиона и базите. С това ръководство и с тези хора, седящи зад отбора и марката ЦСКА, която е безспорно най-голямата българска спортна марка, аз съм уверен, че ще бъдем на положението, на което заслужава ЦСКА и което е било“.

Трендафилов заяви, че тези дългове няма да попречат на нормалното съществуване на клуба: „То няма прът в колелата. Управлението на клуба оттук нататък и както беше и досега е на г-н Ганчев и то няма да се променя повече. ЦСКА ще се управлява от хората, които показаха и за пореден път показват, че са склонни да направят каквито и да било усилия и жертви с единствената цел ЦСКА да съществува. Мисля, че задължението, което г-н Ганчев пое да се покрие тази сума е безспорен и категоричен начин. Не знам в българската общественост, била тя спортна или друга, някой да вади подобни милиони, за да покрива чужди задължения, с единствената кауза ЦСКА. За мен безспорно се доказа какво е това ръководство. Всички приказки, които се изговориха и за г-н Ганчев, и за г-н Инджов, и за г-н Стоичков, изобщо за идеята на ЦСКА. Мисля, че сега фактите говорят за всичко. Фактите, че сега поемат милиони чужди задължения, само и само за да съществува ЦСКА за мен е безспорно доказателство, че това е човекът, който всички трябва да искаме, да търсим и да пазим в ЦСКА“.

По въпроса с картотекирането на новите попълнения адвокатът каза: „Живот и здраве мисля, че няма да има проблеми, до колкото тези трансфери са факт, а санкцията, която ни е наложена, трябва да падне веднага след плащането, така че мисля, че това би могло да се случи. Не виждам проблем те да бъдат картотекирани“.

„Мисля, че двете нови попълнения ще бъдат картотекирани и ще играят не само в България, но и в европейските клубни турнири. Крайно време е, казвам го от сърце. Иска ми се, освен да вземем шампионската титла, ЦСКА да направи поредната си много добра кампания в Европа. Не о чисто финансова гледна точка, а от гледна точка на това, че ръководството заслужава да получи радостни новини и да види, че отбора, за който се направиха толкова усилия и се вложиха толкова средства, да се види, че върви напред и аз съм убеден, че това ще е така“, завърши адв. Трендафилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ