Алберт Попов: Мога да постигна по-голям успех

7 Dni Sport23.01.2022
Световна ски купа Банско, Алберт Попов

Най-добрият български скиор Алберт Попов ще участва на своите втори Зимни олимпийски игри в китайската столица Пекин следващия месец. При своя дебют в Пьончан пред четири години Аби не успя да завърши първия манш на слалома, след което се класира на 28-а позиция в гигантския слалом.

Преди участието си в Пекин той заяви пред колегите от „БНТ“, че отива в Китай за силен резултат.

„Сега ще е по-различно, тъй като в Пьончан дебютирах. Сега отивам за добър резултат. Чувството е специално, защото това е един старт, който е веднъж на четири години. Не знам дали ще се получи, но се надявам, работихме много. Пожелавам си да взема медал, да направя две добри спускания“, каза Аби.

Той заяви и, че се чувства все по-уверен в своите възможности върху ските.

„В последните години работихме върху това да бъда стабилен, да карам на лимита и да давам всичко от себе си. С всяка година се учим и стъпка по стъпка вървим напред. Смятам, че мога да постигна нещо по-голямо, на тренировки показвам силни времена, трябва да го направя и на състезания“, завърши Алберт.

Преди отпътуването си за Китай той ще участва и в нощния слалом за Световната купа в Шладминг, Австрия във вторник. Именно на „Планай“ Аби постигна своите най-добри класирания в Световната купа, след като завърши на шеста позиция през 2019 и през 2021 година.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ