18-годишно момиче и 17-годишно момче от България побъркаха Аустрелиън Оупън

7 Dni Sport23.01.2022
dinko_dvoiki

Денислава Глушкова започна с победа на сингъл на откритото първенство на Австралия за юноши и девойки.

В среща от първия кръг Глушкова се наложи с 6-3, 6-4 над №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. Във втория кръг Денислава ще играя срещу Амелие Шмейкалова от Чехия.

В турнира по двойки Глушкова и Аня Наяр от Австралия загубиха драматично с 6-4,1-6, 6-10 от японките Киношита и Саито.

Динко Динев пък се класира за втория кръг в турнира по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу се наложиха с 4-6, 6-4, 10-5 над представителите на домакините Деспожа и Ламачиниах.

Вчера Динко загуби в първия кръг на сингъл от №13 в схемата Озан Колак от САЩ.

Родните таланти получиха този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис. БФТ осигури на младите таланти националния треньор Даниел Ангелов за участието им в турнето в Австралия. През 2021 г. той бе с тях на турнири в Испания и Казахстан.

Срещите на сингъл на родните тенистисти бяха изгледани на живо от австралийската тенис легенда Пол Макнами, който през последните години е специален консултант към спортния отдел на федерацията по тенис и ментор на някои от водещите български тенисисти.

„БФТенис“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ