БФС „гони“ единствения новак в елита от стадиона му до 2019 г.! Кметът бесен: Само от мача с Левски ще загубим 50 бона

ботев враца валери домовчийки петър витанов черно море

Кметът на Враца Калин Каменов призова футболните запалянковци да подкрепят в неделя любимия си тим Ботев, независимо от почти сигурното домакинство срещу Левски на стадион „Огоста“ в Монтана.

„Искам феновете да ме разберат и подкрепят своя любим Ботев. През последните седмици направихме не малко, за да играем домакинствата си във Враца. Изпълнили сме 13 и половина от поставените 14 условия, но от спортно-техническата комисия настояват правилата да се спазват. И аз също искам да има правила и те да се спазват“, коментира Каменов. Той припомни, че като председател на управителния съвет на футболния клуб е приел тежко наследство от задължения от над 1 000 000 лв.

„Поехме по трудния път да вървим към елита. Можехме да фалираме клуба и да се пребоядисаме, да вземем лиценза на друг отбор и така по-лесно да се справим със задълженията, но щяхме да ощетим държавната хазна, затова започнахме да стопяваме дълговете и те вече са около 600 000 лв.“, припомни Каменов. Кметът допълни, че се надява до края на тази или през следващата седмица правителството да отпусне обещаните от премиера пари за осветление на стадиона и да започне изграждането му.

„Вярвам, че в София виждат усилията, които полагаме за футбола във Враца. Ако обаче не дойдат тези пари, ще започнем да градим осветлението и с наши средства. Ще стане, но по-бавно. Надявам се, че през пролетта всичките ни домакинства в елита ще могат да се играят на осветление на стадион „Христо Ботев“, допълни градоначалникът. В отговор на зададен му от репортер на „Конкурент“ въпрос, той уточни, че клубното ръководство прави всичко възможно не само неделната среща с Левски, но и всички останали мачове, в които Ботев е домакин, да се изиграят във Враца. Според изискванията на лицензионната комисия обаче, стадионът не може да бъде сменяван в рамките на един полусезон.

„Загубата от това, че може би няма да играем на нашето съоръжение, ще е между 30 000 и 50 000 лв. само за двубоя с Левски“, каза още Каменов. В същото време кметът благодари за партньорството на футболния Монтана, който е предоставил най-добрите условия и най-приемливата финансово оферта за провеждане на домакинствата на Ботев. Останалите варианти пред клуба са били Ловеч и София. Обсъждани са възможности и за размяна на домакинствата, но и това е било отхвърлено от БФС.

„Уважаваме колегите в Монтана, които ни предоставят стадиона си, но не крием, че бихме искали да играем не пред 5 000 зрители, колкото биха се събрали на „Огоста“ в неделя, а пред 10 000 души, колкото очакваме на „Христо Ботев“, каза още кметът на Враца.

2 comments

  • Toni

    30.07.2018 at 17:51

    Този кмет е един поставен във Враца от кума му Цветанов и не знае колко уши има на главата си. Лъже и е надменен като началника си Боко ТИКВАТА. Обградил се е с крадци около себе си и вече трета година се оправдава само със стария кмет. А ти какво направи бре бавноразвиващ се комсомолец???

  • Ачо циганина

    30.07.2018 at 17:52

    Този кмет е един поставен във Враца от кума му Цветанов и не знае колко уши има на главата си. Лъже и е надменен като началника си Боко ТИКВАТА. Обградил се е с крадци около себе си и вече трета година се оправдава само със стария кмет. А ти какво направи бре бавноразвиващ се комсомолец???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ