Мъри показа, че младостта не е порок във футбола

мъри

Станимир Стоилов постигна страхотен успех начело на турския Гьозтепе и класира отбора си в Суперлигата. Мъри успя да промени изцяло игровия облик на измирския клуб за кратък период от време, а близо шест месеца след назначаването си да изпълни целта, поставена пред него за този сезон – промоция в елита на страната.

Опитният български специалист пое отбора на 13 точки от лидера Еюпспор, а кръг преди края разликата е само три, като и двата тима са шампиони на Първа лига. Впечатляващо беше представянето на „Гьоз-Гьоз“ в мачовете срещу водения от легендата Арда Туран отбор – победа с 5:1 на „Гюрсел Аксел“ и 3:0 като гост.

През годините Стоилов винаги е показвал, че обича да работи с млади футболисти – да ги намира, обучава и пристиска всеки ден, за да стават по-добри и по-добри. Примери за това са играчи като Ричард Еромоигбе, Георги Миланов, Неманя Максимович и Хосе Кордоба. В Гьозтепе Мъри отново показа, че младостта не е порок във футбола. Наставникът без да се замисля хвърли в боя няколко младоци, въпреки че за отбора му всеки мач беше като финал, предвид сериозното изоставане от местата, даващи право на директна промоция, когато беше назначен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ