„Разочарован съм от Григор Димитров“

7 Dni Sport14.01.2022
григор димитров

Залп по първата ни ракета в световния тенис – Григор Димитров, като такова бе прието интервюто на австралийската легенда Пол Макнами. Той призна, че е разочарован от решението на първата ни ракета Григор Димитров да не играе на ATP Cup в Сидни. България получи шанс за участие след оттегляне на отбора на Австрия, но 30-годишният хасковлия отказа да размести програмата си и да изведе отбора ни на набиращия популярност турнир, в който нашите направиха страхотни мачове при дебюта си през 2019 година.

“Ако трябва да съм напълно откровен, аз лично се разочаровах, че той реши да не играе за АТP Cup в Сидни. Той е лидерът на тима на България и знам, че останалите момчета останаха много разочаровани. Той си има своите причини, но аз лично се изненадах от решението му“, заяви австралиецът в интервю за официалния сайт на Българската федерация по тенис.

Макнами коментира и очакванията към Григор Димитров през новия сезон.

„На първо място той няма какво да доказва. Спечелил е осем АТР титли, включително Финалите на АТР. Беше номер 3 в света, игра полуфинали в Големия шлем. Трудно е да се каже докъде може да стигне. В момента много играчи искат да се докажат, особено като се вижда, че Голямата тройка вече не доминира толкова жестоко над всички останали. Със сигурност възможностите и пред Димитров са налице”, каза още Макнами.

Той коментира и темата за Новак Джокович, която разтърси Австралия и целия тенис през последната седмица.

„Не искам да соча с пръст никого. Той се е качил на самолета към Австралия, вярвайки, че е изпълнил всички условия, за да бъде допуснат да влезе в страната… Честно казано, не искам да коментирам тази тема преди окончателната ѝ развръзка. Това, което мога да кажа е, че това е петно върху турнира. И срамът е голям – не за някого конкретно, а за тениса като цяло“, завърши Макнами.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ