В Бразилия разкриха параметрите по сделката на ЦСКА за Гарсес

Данаил Ганчев, Маурсио Гарсес

Маурисио Гарсес е най-новото попълнение в редиците на ЦСКА, след като бразилският нападател парафира договор за наем от Бруске при „червените“. Медиите в страната на кафето пък побързаха да опвестят параметрите по сделката, която двата клуба са постигнали за Гарсес.

Отборът от Вале до Итахай ще продължи да притежава 40% от правата на футболиста, като останалите 60% са в Бруске. Договорът на Гарсес с тима от Санта Катарина изтича в края на 2026-а година, след като наскоро той го преподписа.

Според директора на Бруске Андре Резнини обаче тимът ще получи финансова компенсация от ЦСКА за наема на футболиста, а по време на престоя си на „Българска армия“ родният клуб ще плаща цялата заплата на Гарсес, която е по контракта му с бразилския клуб.

24-годишният Гарсес е родом от Кападиня в Мараняо. Той пристигна в Бруске през 2020а година под наем от юношеския му отбор, а през първия сезон вкара пет гола и подаде за други три в 21 мача. Следващата година бразилският клуб го закупи перманентно, а той се отблагодари за това с осем гола и две асистенции в 41 мача. По този начин Гарсес спомогна на клуба си да запази мястото си в Серия Б на бразилския шампионат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ