Шестима в Берое с коронавирус, само 14 футболисти тренират

DSC_8421-1200x675

Само 14 футболисти взеха участие в първото занимание на Берое след Нова година. Шестима играчи на заралии са с положителни тестове за коронавирус, заради което пропуснаха старта. Това са Серкан Юсеин, Ефе Али, Алуин Фол, който е под карантина в родината си, Иван Гошев, Даниел Генов и Георги Динков. Абубакар Тунгара проявява симптоми и това е причината да не тренира вчера.

Халф-бекът Джонатан Перейра пък отсъства, тъй като пътува към България от родината си Бразилия. Очаквано не се появи и таранът Мартин Камбуров. Омар Сако е пред договор с австрийския ЛАСК Линц, а Стив Фуртадо е контузен. Омар Камара е с националния отбор на Мавритания на турнира за Купата на африканските нации.

Към този момент са планирани шест контроли, както и подготвителен лагер в Турция между 22 януари и 4 февруари. Той така или иначе вече е платен, като засега тимът ще пътува за югоизточната ни съседка. Там Берое трябва да играе с руския Оренбург, украинския Днепър, сръбския Младост Лучани и черногорския Рудар Плевля.

Първият спаринг е на 19 януари в Стара Загора със Созопол, а последният на 12 февруари, пак под Аязмото, с Янтра Габрово, седмица преди старта на пролетния дял.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ