Аспарух Никодимов каза „правилната рецепта“ на Стойчо: Той умее, да избира

7 Dni Sport04.01.2022
Аспарух Никодимов,

Легендарният треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели каква според него е правилната „рецепта“ за зимната селекция на клуба.

„Изключително важно е да се уточни, че във всеки отбор треньорът най-добре знае на кой играч може да разчита и в кои зони се нуждае от подсилване. Освен това Стойчо Младенов неведнъж е доказал, че умее да избира правилните футболисти, които да пасват на неговата философия“, заяви Паро за „Тема спорт“.

„През есента представянето на ЦСКА не бе убедително, особено в офанзивен план. Там липсваше изненада, а темпото на атаките бе монотонно. Със сигурност е нужно това поведение да се промени за началото на пролетния полусезон. Ако бъдем максималисти, трябва да кажем, че тимът се нуждае от подсилване на доста позиции, ако иска наистина да е реален претендент за титлата.“

„Аз обаче съм противник на въртележката, в която във всеки трансферен прозорец се взимат по 5-6 нови играчи. Предпочитам сега да бъдат привлечени 1-2 футболисти, но те да са качествени., да имат какво да дадат на отбора, да повишат класата. Това би бил много по-добър вариант, отколкото да се заложи на количество и запълване на дупки.“

„За съжаление добрите футболисти струват скъпо, но на „Армията“ са показвали, че се ориентират добре на трансферния пазар“, каза още Никодимов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ