Сменят треньора на волейболните национали

7 Dni Sport04.01.2022
силвано пранди

Мъжкият национален тим по волейбол на България ще има нов селекционер.

Това става ясно от информация в италианските медии. Според нея настоящият треньор на отбора ни Силвано Пранди от 2022 г. ще се съсредоточи върху клубния си ангажимент.

Освен държавния ни тим 74-годишният специалист води и френския “Шомон”, с който в началото на октомври спечели суперкупата на страната.

Предния месец България приключи участието си на европейското първенство след загуба с 1:3 от Германия на 1/8-финалите. Това явно ще е последният мач на Пранди начело на волейболните национали при втория му период като селекционер на отбора.

Гореспоменатата информация от Ботуша означава, че италианецът ще се раздели с държавния ни тим.

Пранди има договор с него до края на световното първенство през тази година, което стартира в края на август. След това според плана на федерацията начело на България трябва да застане асистентът в щаба на италианеца Николай Желязков.

Наскоро президентът на централата ни Любо Ганев обяви, че на 10 януари ръководството на волейбола ни ще се събере и ще реши дали Пранди ще продължи да води волейболистите ни, или ще бъде форсиран сценарият с предаването на отбора в ръцете на Желязков. Явно това ще стане факт на 10-и.

Освен отпадането на България в 1/8-финалите на европейското отборът ни записа и серия от загуби в Лигата на нациите, което доведе до настроения срещу Пранди.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ