Шефовете на Левски спасили Коледа с пари от бърз кредит

Иво Ивков, Наско Сираков

Ръководството на Левски е спасило Коледа на „Герена“ с пари от бившия футболист на тима Найджъл Робърта, съобщава „Мач Телеграф“. Става дума за 400 000 долара, които „сините“ имат да получават по сделката за нидерландеца.

През март 2021 година клубът продаде Робърта на американския Ди Си Юнайтед срещу кръглата сума от 1 000 000 долара. Отборът от САЩ плати тогава 600 000 за трансфера, а според договора вторият транш трябва да бъде направен в средата на март 2022 година. Левски обаче се нуждаеше спешно от пари, за да плати част от забавените заплати на футболистите и служителите през декември, за да имат пари по коледните празници. Именно това наложи извънредно решение на „Герена“. От клуба разкриха, че шефовете са заложили бъдещия транш за Робърта в компания за бързи кредити. Въпросната фирма е приела офертата и е превела около 400 000 долара на „Герена“. „Около“ е, защото от „Мач Телеграф“ не са сигурни какъв процент от сумата ще бъде задържан от компанията за бързи кредити като печалба за услугата.

Именно преводът от около 400 000 долара към „Герена“ от магазина за пари предизвика спекулации, че въпросната фирма е станала спонсор на Левски. Те бяха категорично, отречени от „синия“ лагер в средата на месеца.

„През последните дни в медийното пространство се появиха съобщения и спекулации по отношение на ситуацията в Левски. Бихме искали да ви уведомим, че информациите за подписването на договор с нов спонсор са неверни и заблуждаващи. Те не допринасят по никакъв начин за подобряване на състоянието на клуба и дори нанасят вреди, които вярваме, че никой не би искал умишлено да причини“, обявиха тогава официално от Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ