Елин Топузаков е убеден: Мъри ще напише нова „Синя приказка“ с Левски

елин топузаков

Един от героите на Левски по време на „Синята приказка” – Елин Топузаков, говори в предаването „Домът на футбола”. Топчо коментира представянето на столичани след завръщането на Станимир Стоилов. Той е уверен, че Мъри може да направи още едно запомнящо се евроучастие с Левски.

„До средата на годината не стояха нещата добре в Левски, но след това се подобриха. Надеждите и очакванията са за по-добро представяне през новата година. Притеснително е забавянето на заплатите, буди притеснение във всички левскари. Радващото е, че спортно-технически има надежди във феновете. Силите са изравнени. Реално може да се борят във влизане в Топ 6 и евротурнирите. Това ще се отрази и финансово на клуба. Колкото и да звучи пресилено, винаги съм бил оптимист. Бях сигурен,ч е отборът ще се стабилизира при Станимир Стоилов. Вярвам, че не само Купата, но и влизането в Топ 6 е реално”, започна Топчо.

„Всички стискаме палци на Стоилов. Познавам го като достатъчно мотивиран треньор. Знае как да подреди нещата в отбора, знае как да ги обедини и да играят както той иска. Трябва му някое и друго качествено попълнение. Ще може да направи запомнящо се евроучастие”, продължи той.

„Мъри знае как да постъпи психологически към футболисти. Важна е връзката между треньор и играчите. Тогава футболистът е готов да направи всичко, което се иска от него. Всичко се получава с много тренировки. Сигурен съм, че Стоилов набляга на това нещо. Левски изглежда по по-различен начин. Винаги е имало глоби за закъснения. Това е част от чипа в главата на футболистите, които трябва да се смени. Професионализмът трябва да е двупосочен. Футболистите трябва да покажат, че живеят и мислят за футбола. Дисциплината е едно от основните неща, на които Стоилов държи”.

„Със сигурност симбиозата и единомислието е много важно, за да работи клубът – президент Наско Сираков и тип мениджър Станимир Стоилов. Това нещо, което са изградили те и им е донесло успех е единомислието и компромисите, за да се търсят успехи”, каза Топузаков.

„Футболистите, които ще бъдат привличани, са гледани под лупа. Всяко едно качество, което притежават, е гледано и обсъждано. Грешките ще са минимални. На южноамериканците им трябва време за адаптация. Има големи промени и им трябва време. Цунами може да изпъкне от лятото, а не от сега в началото на зимната подготовка”.

„Опитните футболисти трябва да печелят мачовете. Няма как без тях. Младите трябва да растат покрай тях. Напрежението и отговорността трябва да пада върху опитните, а не върху младите, за да не им се нарушава психиката. Едва ли Мъри ще го приложи по същия начин, тъй като са минали много години. Трябва да се напасваш според ситуацията”.

„Младите имат качества. Щом са получили доверието на Стоилов, това говори, че имат качества. Важно е тяхното постоянство. Ясно е, че ще има спадове, но да са малко”, добави бившият капитан на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ