3-ма ранени, Стойчо Младенов продължава да беснее, а БФС и държавата спят

7 Dni Sport23.12.2021
Левски - ЦСКА, Стойчо Младенов

Бомби, хвърлени многобройни предмети и трима ранени от щаба на Лудогорец.

Такава бе картинката по време на дербито между разградчани и ЦСКА на “Армията”.

Сега трябваше да говорим кой как се е представил на терена и че победата на “червените” е добре дошла за българския футбол, тъй като в битката за титлата ще има интрига и през пролетта.

Да, ама не. Оказа се, че този мач бе превърнат във война. А основният виновник напрежението да ескалира е Стойчо Младенов, който с безбройните си изказвания от началото на сезона не спира да насажда напрежение и омраза срещу всичките си конкуренти.

И ако до този момент имаше късмет, че думите му не водеха до брутални действия, в понеделник нещата се промениха и срещата завърши с трима ранени.

Поради тази причина Младенов задължително трябва да бъде скастрен и дори подведен под отговорност за подбудителство към насилие.

Само ще припомним думите му след Вечното дерби на 25 октомври 2014 г., когато бе уцелин със снежна топка в главата от запалянко на Левски. Тогава той поиска сините да бъдат извадени от първенството, защото им било трето провинение.

„Удариха ме в главата със снежна топка. Има комисия, която трябва да се ангажира. Това не е първо или второ провинение, а трето. Ако има топки, да изхвърлят Левски от групата. Удариха ме в главата, паднах, загубих за част от секундата съзнание. Докторът ми даде амоняк и се свестих. След това 10 минути не бях много добре. Докога ще ги пазим, докога ще ги галим? Правят каквото си искат толкова години вече. Утре някой ще умре.

Не бяха подготвили терена и организацията беше лоша. Ние загряваме, а техни фенове чистят покрай нашите играчи. Това е най-взривоопасния мач, можеше да стане инцидент. Не стана тогава, а по-късно”, заяви след въпросното Вечно дерби Младенов.

Питаме Стойчо Младенов – доктор Валентин Великов, Юлиан Мирча или резервата Илкер Будинов можеха ли да умрат след удар с бомба или предмет?

Знае ли треньорът на ЦСКА – София, че това е трето провинение за “червените” в рамките на един полусезон?

И ако той мълчи, защо по същия начин реагират държавата и БФС? Кога футболният съюз ще покаже принципност не само срещу малките, но и срещу отборите със силни позиции в държавата?

Специално за този инцидент Младенов носи основна вина и трябваше да получи много сериозно наказание.

Да, но БФС не смее да му наложи такова, защото футболният съюз винаги се е страхувал от привържениците на отборите с по-голяма фенска маса и поради тази причина за пореден път “мишкува” по добре отработена през годините тактика.

Същото е положението и в държавата. Прокуратурата или МВР извикаха ли на разпит Стойчо Младенов, за да му припомнят и предупредят, че е треньор на отбор с голяма фенска маса и не може да говори каквото му падне, особено когато думите му водят до понеделнишкото насиле, завършило като по чудо без жертви?

Защо сега не чуваме мнението на Рашков, Гешев, Михайлов или пък на конкурента на Михайлов – Димитър Бербатов, който коментира всякакви теми и иска оставки за щяло и нещяло, но не и тогава, когато позицията му може да се отрази нездравословно на грандоманското му его и амбиция за президентското кресло на БФС?

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ