Марин Петков: Надявам се след зимната подготовка да изглеждаме по съвсем различен начин

7 Dni Sport21.12.2021
Марин Петков

Големият талант на Левски Марин Петков заяви, че се надява след зимната подготовка отборът да изглежда по съвсем различен начин. Той отбеляза, че след завръщането на Станимир Стоилов в тима се работи много по-професионално.

Левски завърши първия дял от сезона на шесто място, какво е чувството у теб, след това трудно начало? Всички си спомняме колко човека бяхте в началото на сезона и нищо не се знаеше. Изминахте този път, за да завършите годината в топ 6.

– Всеки ден работим и се опитваме да надграждаме над себе си. Надяваме се, колкото се може по-нагоре да завършим. Това се опитваме, да надграждаме повече и всеки ден работим повече и повече.

Нещо, което не се коментира много, но по какъв начин се отразява на вас футболистите всички тези информации, които се появяват относно несигурността от финансова гледна точка в клуба?

– Ние не говорим за тази част. Имаме една работа – да си я вършим на терена и сме концентрирани върху това.

Левски сега е на шест точки от третото място. Това ли ще бъде целта, която ще преследвате в първенството?

– Като един от най-младите не мога да кажа каква е целта, но се опитваме да надграждаме и да работим, колкото се по-усърдно. Има още много мачове, които предстои да се изиграят и след това ще може да преценим дали тези шест точки от третото място са много или малко.

Какво промени Станимир Стоилов с пристигането си в Левски? Защото всички се обединяваме около това, че сте променен отбор след неговото завръщане.

– Всичко стана по-професионално. Работим по-професионално. Всеки ден се добавя нещо ново и ново. Кара ни да мислим повече върху играта и да сме обедини в името на Левски. Има разлика и в тренировъчния процес, нормално е.

Ти преди месец поднови договора си с Левски до 2024 година. Това допълнителна мотивация ли е за теб, за гласуваното доверие?

– Благодаря на моя роден клуб за гласуваното доверие и се надявам да го оправдая.

Само на 18 години, а вече имаш над 40 мача за Левски, това е оценка и за твоите качества и твоето представяне. Как виждаш своето развитие в клуба?

– Надявам се да надграждам всеки ден и един ден хората да се радват, че съм бил в Левски и да ме помнят с добро.

Какви са твоите лични амбиции през 2022 година?

– Най-важното е да съм здрав. Ще работим и ще видим докъде може да стигнем.

Купата на България ли ще бъде основната цел на Левски през този сезон?

 – Нямаме точно конкретна цел. Опитваме се всеки мач да печелим и да радваме феновете с играта. Не мисля, че аз съм точно човекът, който да каже каква цел има Левски. Надявам се да направим една хубава подготовка и през пролетта да зарадваме нашите фенове с по-добра игра и по-добри резултати. Не направихме достатъчно добра подготовка. Мисля, че имаше мачове, в които играхме добре, но не успяхме да вземем пълния актив от точки. Надявам се след зимната подготовка да изглеждаме по съвсем различен начин. Искам да пожелая на всички да бъдат здрави и дано през новата година да се радваме на успехите на Левски.

Автор: Иво Стефанов / „Дспорт“ 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ