Пирин шокира Лудогорец! Орлетата разпердушиниха шампионите насред Разград

Пирин Благоевград - ЦСКА, Преслав Йорданов

Лудогорец загуби с 3:5 от Пирин у дома в среща от 19-ия кръг на Efbet лига. Поражението е най-тежко за разградчани у дома в шампионата след 2:4 от Литекс през 2013 година.

Срещата започна с натиск на домакините, но Дорин Ротариу и Ихинио Марин не успяха да се възползват в първите десет минути. Пет по-късно Пирин шокира всички по трибуните с гол на Христофор Хубчев след корнер (1:0).

Лудогорец продължи да контролира играта, но стигна само до един по-опасен удар на Десподов, за да получи втори гол в 39-ата минута (2:0). Оливие Вердон заби топката в собствената си врата след контраатака и даде комфортен аванс на Пирин на почивката.

Втората част стартира прекрасно за Пирин и Брахими вкара трети гол за „орлетата“ в първата по-опасна атака. Минути по-късно комбинация между Десподов и Ихинио Марин създаде напрежение пред вратата на гостите, но не се стигна до точен удар.

Малко повече от четвърт час след това и Дорин Ротариу се оказа на добра позиция, но стреля над вратата. Противно на случващото се на терена Пирин стигна до четвърти гол, дело на Мохамед Брахими, при едва третия си точен удар в мача (4:0).

Оливие Вердон се разписа за 4:1 с изненадващ удар от дистанция в 78-ата минута и даде надежди на феновете в Разград. Кирил Десподпов стопи разликата до 4:2 от дузпа в 89-ата минута, а две по-късно резултатът стана 4:3 с гол на Каули.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ