Балкан (Ботевград) пак удари Левски в Балканската лига

Aкадемик Бултекс-Балкан Ботевград 16

Отборът на Балкан (Ботевград) записа втората си поредна победа над Левски в Балканската лига. Баскетболистите на Небойша Видич спечелиха дербито с крайното 79:65 (11:21, 27:16, 24:13, 17:15) в среща от осмия кръг на регионалната надпревара. Както е известно, ботевградчани триумфираха и в първия сблъсък срещу „сините“ в Ботевград в началото на ноември, когато надделяха с 82:71.

По този начин Балкан запазва втората си позиция във временното класиране на група „A“, като вече разполага с 2 победи и 1 загуба. Левски се намира на трето място с 2 поражения от първите си 2 срещи, които бяха именно срещу големия им съперник от последните години.

Повторен дебют за Балкан направи новото попълнение на тима ДеВон Уошингтън, който подписа с клуба преди два дни. За Левски в игра не се появиха националите Чавдар Костов и Цветомир Чернокожев.

Левски бе по-активният отбор в първата четвърт и закономерно достигна до двуцифрен аванс още след откриващите 10 минути, възползвайки се от сериозен брой неточности в играта на „зелените“. Проблемите на Балкан обаче вече бяха мираж през следващите две части, в които те допуснаха само 29 точки и заиграха на много по-високо темпо, особено в началото на третата четвърт, когато спечелиха и двуцифрения си аванс. В средата на последната част Левски свали изоставането си на шест точки, но баскетболистите на Небойша Видич демонстрираха хладнокръвие и затвориха двубоя в своя полза.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ