Левски се върна на победния път, три пъти гредите спасиха сините срещу Царско село

царско_село_левски_билал_бари

Левски записа шестата си победа през сезона в efbet Лига, след като победи с минималното 1:0 при гостуването си на Царско село. Единственият гол край Околовръстното шосе падна в 43-ата минута, когато Билал Бари завърши подаване на Димитър Костадинов, след като Мартин Кавдански допусна изключително груба грешка при изчистване на топката.

„Царете” трябва да съжаляват изключително много за невъзможността да вземе някакъв актив от срещата, след като на три пъти хората на Любослав Пенев целиха гредите на вратата, пазена от Николай Михайлов. Победата остави „сините” на осмото място в родния футболен елит и те вече са с 22 точки, докато Царско село остава на дъното с 11 пункта.

Мачът стартира с две големи положения за Царско село след само две минути игра. Александър Александров центрира отдясно в наказателното поле на „сините“ за Лъчезар Балтанов. Юношата на Левски бе оставен непокрит и стреля с глава, но Николай Михайлов изби топката встрани. Домакините продължиха да владеят топката, а Васил Шопов шутира от средна дистанция, а топката се отклони в Хосе Кордоба. Димо Бакалов притича да довкара топката, но не успя и се подхлъзна.

Осем минути преди края Димо Бакалов бе на милиметри да реализира феноменален гол във вратата на Левски, след като топката бе отбита след центриране от свободен удар, а Бакалов от въздуха шутира в далечния ъгъл на Михайлов. Стражът нямаше какво да направи, но кълбото се отби от сглобката.

„Сините“ реализираха гол две преди края на първата част след комична грешка от Мартин Кавдански. Опитният бранител не прецени центрирана топка от Петков вдясно и я „подари“ в наказателното поле на Димитър Костадинов. Той предпочете да комбинира с Билал Бари, който отблизо порази опразнената врата от Янко Георгиев за 1:0.

Втората част започна по познат за Царско село начин, след като в 52-ата минута домакините натресоха за трети път гредите на своя гост. Лукас Диас прати дълго подаване към Стеванович. Сърбинът стреля от изгодна позиция, но топката срещна напречната греад на Михайлов, който бе прехвърлен от Стеванович.

Последваха слаби минути от двата отбора, а опасностите пред двете врати липсваха. В 71-ата Радослав Цонев отправи мощен удар от пряк свободен удар, изпълнен фронтално срещу вратата на Царско село, но Янко Георгиев с дясната ръка спря топката. В 77-ата минута Янко Георгиев направи двойно спасяване срещу Здравко Димитров. Първо крилото на Левски шутира остро по земя, но Георгиев се намеси и блокира топката. Атаката за „сините“ продължи, а накрая Здравко Димитров завърши технично, но отново Георгиев парира опита му.

До края на срещата в добавеното време Михайлов направи спасяване от свободен удар, изпълнен от Атанасов, но „царете“ продължават да нямат победа под ръководството на Любо Пенев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ