Българин започна отлично сезона в Швейцария

Камен Златков

Камен Златков направи запомнящ се първи старт на сезона. В слалома за ФИС в Каабдалис (Швейцария), където тренира в последните седмици софиянецът завърши четвърти на 0,97 секунди от победителя топ слаломиста Дейв Райдинг (Вбр). Втори е един от най-опитните французи – Виктор Мюфа-Жанде, а трети Кристиан Соевиг (Нор). Шести пък е немският ас Линус Щрасер.

Камен бе едва 22-ри в първия манш, но със страхотен втори, в който даде най-добро време от всички, се изстреля до четвъртата позиция в генералното класиране. В Каабдалис участва и най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той кара на познатото си силно ниво в първия манш и завърши трети. Във втория заложи на максималния риск, за да гони победата, но три врати преди финала му хвана кол и не завърши.

Днес в Каабдалис е втория слалом за ФИС, в който отново ще участват голяма част от алпийците, каращи в Световната купа.

Само Алберт Попов ще пропусне, защото ще има тестове на ски за различни терени. Той е доволен от формата, в която се намира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ