Феновете на Спартак (Варна) се простиха със славен голмайстор

Спартак Варна - Лудогорец, Фенове

Роднини, приятели, бивши съотборници и футболни фенове си взеха вчера последно сбогом в София със славния голмайстор Иво Георгиев. Бившият национал, който бе част от състава за Евро`96, почина на 13 ноември само на 49 години.

На панихидата в гробищен парк „Бакърена фабрика“ имаше и фенове на Спартак (Варна). Те поднесоха венец, на който пишеше „ФК Спартак Варна и привържениците“.

Иво Георгиев остави следа в Спартак през сезон 1995/96, когато стана голмайстор на елита с 21 попадения, като при 8:1 над Спартак (Пловдив) се разписа цели шест пъти. Тогава запалянковците наричаха играча Иво Гол.

Играе още за Корабостроител (Русе), Левски, Добруджа и Ботев (Враца). В чужбина е носил екипите на унгарските Дебрецен, Дорог Баняс и Хонвед, швейцарския Аарау и германския Валдхоф (Манхайм).

Сред изпратилите го в последния му земен път беше и треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов, който е бил съученик с Георгиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ