Антон Синапов: Предстоящите Зимни Олимпийски Игри в Китай са огромно предизвикателство

7 Dni Sport18.11.2021
Антон Синапов

Антон Синапов е български състезател по биатлон, участник на зимните олимпийски игри във Пьонгчанг през 2018 г. Участвал е неколкократно в младежки и световни състезания и е печелил множество награди.

В. Като известен млад български състезател по биатлон, участник и носител на медали от редица състезания, включително и олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 г., моля споделете за КМГ Вашите надежди и очаквания, както и подготовката за предстоящата Зимна олимпиада под мотото „Заедно за споделено бъдеще”?

О. Винаги, когато участвам в състезания, се опитвам да показвам всичко най-добро от себе си, да надграждам постигнатото от мен. Преди зимните олимпийски игри в Китай, ми предстоят и други участия – в Швеция, в Германия, където ще бъдат определени и националните квоти за участие в Пекин. Много се надявам да успея отново да покажа възможностите си, както по време на Олимпиадата през 2018 г., а също така и по време на редица европейски първенства.

Едно от най-важните неща е да надграждаме постигнатото и да се изкачваме нагоре в ранг-листите и така да подобряваме най-добрите резултати, както на първенства, така и на световни купи. Сега се надявам да спечелим повече национални квоти и да участваме и в Зимните олимпийски игри в Пекин.

Разбира се – всеки континент е по-различен и като климат, и като сняг, и като смяна на трасето, и като условия, и като часово време, като всичко това си оказва влияние върху нас – състезателите. И затова трябва също предварителна огромна подготовка. Защото конкуренцията ще бъде много сериозна, казва в отговор за Радио Китай.

В. Споделете моля мнението си за организацията от страна на домакините на предстоящото най-мащабно за годината световно събитие?

O. Олимпийските игри са много специално състезание, един път се случват на четири години и затова те са огромно предизвикателство, както за всички нас – спортистите от цял свят, така и за домакините и организаторите. Бих искал да изразя възхищението си от перфектната работа на Организационния комитет на Зимните игри в Китай – специалните съоръжения, подготвяните писти и трасета, създаването на най-благоприятните условия в тези трудни времена на пандемия – всичко това е още една дълбока мотивация. Медийният интерес ще бъде огромен. А фактът, че събитието ще бъде постоянно предавано и наблюдавано от огромна публика, както в Китай, така и в цял свят, което ще се случва благодарение на авангардните технологии, осигурени от КМГ – би трябвало да се оцени много високо и да бъде още по-голямо предизвикателство. Мисля, че това ще допринесе за още по-мотивираната подготовка на всички участници. Това, което чета в сайта на Радио Китай на български език, свързано с подготовката на Зимните олимпийски игри, ме впечатлява и се възхищавам от стриктността, дисциплината и съвършенството, с което китайските домакини подготвят световното зимно състезание. Убеден съм също така, и че най-строго и компетентно ще бъде организирано и спазването на всички противоепидемични мерки по време на Зимната олимпиада в Пекин! Желая успех на домакините и организаторите, на всички участници и на цялата китайска страна!

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ