Арда торпилира ЦСКА 1948 с шедьовър на Спас Делев

арда2

Арда победи ЦСКА 1948 с 3:2 в среща от 13-ия кръг на Efbet лига.

Двубоят започна с разменени опасности пред двете врати, за да се стигне до 33-ата минута, в която гостите поведоха с автогол на Лазар Марин (1:0). Арда се възползва от объркването при домакините и Алекс Петков удвои резултата само пет минути по-късно (2:0). Резултатът можеше да стане класически в края на полувремето, но засада лиши Иван Коконов от радостта да се разпише.

Минута след това ЦСКА 1948 удари греда след шут на Георги Русев, с което подсказа, че няма да се предаде лесно и ще опита да вземе нещо повече от мача. Малко повече от 10 минути трябваха на столичани след почивката, за да променят резултата и това стана с попадение на Ивайло Чочев, разписал се за 2:1.

Късмет лиши Арда от трети гол след малко повече от час игра, когато мощен удар на Жуниньо срещна гредата след намеса на Наумов. ЦСКА 1948 успя да изравни четвърт час преди края на мача след попадение на Симеон Петров с глава (2:2).

Спас Делев вкара много красив гол в 85-ата минута, след като изскочи зад отбраната и прехвърли Наумов. Попадението му първоначално беше отменено заради засада, но след ВАР, реферът Георги Кабаков посочи центъра (3:2).

До края на мача и двата тима пропуснаха по една добра ситуация, при които Иван Коконов и Галин Иванов можеха да променят резултата, но не го сториха.

С трите точки от тази вечер Арда вече е на 8-а позиция в класирането с 14 точки, докато ЦСКА 1948 е сред последните в таблицата с 11 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ