Едно от диамантените ни момичета призна: Имам тежка болест

7 Dni Sport01.11.2021
Лаура Траатс

Олимпийската шампионка с ансамбъла Лаура Траатс призна, че страда от жестока болест, заради която тимът ни пропусна да участва на Световното първенство в Япония и да представят за последно великолепните си съчетания. Траатс обаче получи контузия, а докторът на националния отбор категорично забрани нейното участие, а тимът ни се оттегли от надпреварата.

„По-добре съм, в началото бях с по-смесени чувства и емоции, тъй като не приех леко начина и причината, заради които се оттеглихме“, сподели Лаура.

Проблемът й е в шийните прешлени. Има дискова херния на врата. Болката й се обостря по време на тренировка в Япония преди старта на шампионата на планетата.

„Усетих силна болка, която тръгваше по нерва на дясната ми ръка, с която изхвърлям, улавям. Това е удобната ми страна. Изкарахме и двете тренировки, въпреки че виждах, че нещата не са никак добре. Докторът го е обсъдил с госпожа Илиана Раева и тя по-късно ни каза, че прекратява участието ни“, сподели Траатс пред btv.

„За мен беше много тежко, сълзите ми веднага текнаха. Това е един къртовски труд, състезанията бяха подарък, а тренировките – тежката част. Преживяхме много на тренировките, на състезанията просто трябваше да оберем плода на труда ни, а така не само моя, но и на целия екип, на отбора отиде на вятъра.“

Лаура Траатс разкри, че е получила огромна подкрепа от най-близките си приятелки – момичетата от ансамбъла, с които през последните пет години покори всички върхове.

„Когато имаме дадена цел, сме готови да минем през всичко, за да я постигнем. Нашата беше олимпиадата, ние я постигнахме. Това световно първенство беше като бонус за нас, искахме да завършим кариерата си с него“, каза още Лаура и добави, че и занапред смята да се занимава с художествена гимнастика.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ