Ботев Пловдив пожела Преслав Боруков

7 Dni Sport01.11.2021
Преслав Боруков

Ботев Пловдив следи ситуацията около нападателя Преслав Боруков. На 22 октомври той прекради изненадващо договора си с унагарския Залаегерсег след само 4 изиграни мача, в които вкара два гола и се отчете с една асистенция.

Боруков заяви, че това не било мястото и най-вече страната за него и пусна тима.

До края на календарната година той няма право да играе за друг клуб. От 1-ви януари може да подписва с всеки като свободен агент. Интересът на Ботев Пловдив към централния нападател датира от януари миналата година. Тогава след контрола на канарчетата с Етър, за когото играеше миналия сезон, лично босът Антон Зингаревич проведе разговор с Боруков и тогавашния треньор на болярите Александър Томаш на базата в Коматево.

Наскоро се заговори, че и Левски е опция за нападателя, но поне засега старши треньорът Станимир Стоилов е пас и вероятността да премине на „Герена“ е минимална. Първа опция пред играча ще е ново излиза в чужбина.

Старши треньорът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич подготвя промени в тактиката и състава за гостуването на Пирин Благоевград в следващия кръг. Двубоят е в събота (7 ноември) от 15:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Това ще е втора поредна визита за канарчетата, които не успяха да победят Локо София преди дни – 0:0 на „Васил Левски“. Боснецът е останал разочарован от поредните пропуски. Почти сигурно шанс за изява сред титулярите ще получи младията Димитър Тонев. След изтърпяно наказание ще се завърне Дилън Мертенс.

Вчера Валентич подробно изгледа двубоя на Пирин Благоевград срещу Царско село, като се очаква да смени схемата с която игра на „Васил Левски“ – 3-4-2-1. Почти сигурно ще се върне към постройка с четирима в отбрана и с фалшива „деветка“.

„Тема Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ