Скръбна вест, почина колоритен български треньор

7 Dni Sport01.11.2021
Свещ

Българската атлетиката загуби един от най-колоритните си треньори – Динко Ганчев. Бат Динко, както го познаваха всички атлетически хора, си отиде от този свят, докато работи до последния си дъх за любимия спорт.

На 23 октомври Ганчев бе на националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп. В събота (30 октомври) пък неговата възпитаничка Симона Гочева спечели първото място в шосейния пробег „Диана“ в Ямбол при момичетата под 16 години.

83-годишният Ганчев, който остава в дома си в Нова Загора поради леко неразположение, дава наставления на Гочева по телефона, разказва списание „Атлетика“. Няколко часа по-късно в ранните следобедни часове той е намерен безжизнен.

Роден на 30 август 1938 г. в Нова Загора Ганчев се отдава на атлетиката и по-специално бяганията, и практикува треньорската професия повече от 50 години.

Той е бил треньор в Бургас, Варна, София и родната Нова Загора като работи с едни от най-силните български бегачи на всички времена – Петко Георгиев, Диньо Динев, Бинко Колев, братята Христо и Петков Стефанови, Станимир Ненов, бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев и още много таланти.

Атлетиката бе неговото семейство и той често събираше бегачи от няколко поколения на паметни сбирки в района на Нова Загора.

Мир на душата му!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ