Лудогорец победи Локо ГО и се класира за 1/4 финалите за Купата на България

7 Dni Sport28.10.2021
Лудогорец - Локомотив Горна Оряховица

Лудогорец победи Локомотив Горна Оряховица с 3:1 и се класира за 1/4 финалите на Купата на България.

Ихинио Марин откри резултата в 12-ата, а Елвис Ману удвои в 38-ата минута. Георги Колев върна едно попадение за гостите в 58-ата минута. В 79-ата минута Мануел Шоу отбеляза трето попадение за „орлите“.

Първата любопитна ситуация бе на сметката на гостите, които обаче не успяха да се възползват от нея. В четвъртата минута Шакил Пинас сбърка при една върната топка, което позволи на Георги Колев да отнеме в наказателното поле, но не успя да намери продължение и впоседствие Сисиньо се справи и премахна опасността.

Едно от младите момчета на Лудогорец Петър Георгиев отправи първия удар към една от двете врати в седмата минута, но шутът му от дистанция бе неточен.

Първата реална голова ситуация за шампионите дойде две минути по-късно, когато Шоу изведе отлично Бернард Текпетей в наказателното поле сам срещу вратаря Ивайло Петков, но ударът на ганайското крило премина покрай дясната греда на гостите.

Лудогорец успя да открие резултата в 12-ата минута, когато Сисиньо предостави великолепно дълго подаване за Ихинио Марин, който овладя майсторски и от границата на наказателното поле стреля силно с левия крак, за да реализира – 1:0.

В 19-ата минута Текпетей отправи далечен удар към вратата на Петков, който обаче премина встрани от вратата му.

В 28-ата минута се наложи да бъде извършена принудителна смяна в състава на домакините. Владислав Найденов замени получилия контузия Бернард Текпетей.

Две минути по-късно Пинас пробва изстрел от дистанция, но и той не беше точен в мерника си.

В 34-ата минута Елвис Ману отправи хубав удар от дъгата пред наказателното поле, но Петков се намеси и изби.

Четири минути по-късно шампионите удвоиха преднината си. Елвис Ману получи топката в наказателното поле на тима от Горна Оряховица от Ихинио Марни, последва слалом на нидерландеца и с примерен изстрел намери вратата на Петков за 2:0.

На почивката бяха извършена нови три промяна в състава на домакините.

Още в първите секунди на втората част Ихинио Марин имаше шанс да обстрелва вратата на гостите, но ударът на нападателя премина покрай дясната греда на Петков.

Локо ГО успя да се върне в двубоя в 58-ата минута, когато Димо Атанасов центрира от корнер в наказателното поле, където Георги Терзиев увисна и от това се възползва капитанът на гостите Георги Колев, който заби топката с глава във вратата на Серджио Падт – 2:1.

Двадесет минути преди края на редовното време Ихинио Марин стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

Лудогорец нападаше в търсене на трето попадение, като в 76-ата минута Шоу стреля пред наказателното поле, но покрай дясната греда на Петков.

Минута след това „орлите“ имаха отличен шанс да решат всичко в двубоя. Резервата Владислав Найденов проби отляво и центрира на първа греда в наказателното поле, където Марин бе оставен непокрит и засече с глава, но в аут.

Повече попадения до края на мача в Резград не паднаха и разградчани продължиха напред в турнира

„Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ