„Новата-стара власт, помните ли, че има кръг?“

7 Dni Sport28.10.2021
Борислав Михайлов

28 октомври, 8:30 сутринта! След седмица и 1 ден в efbet Лига трябва да започне XIV кръг на футболното първенство. Нали не сте забравили? А знаете ли кой мач кога ще се играе? В кое друго европейско, азиатско и дори африканско първенство програмата за мачовете не е ясна 7-8 дни преди даден кръг? Едва ли ще намерите. Има го само тук, само при това супер модерно и супер успешно управление на БФС. Управление, поставило си много добри и отлични оценки, но обещаващо големи промени – леко раздвоение, но няма нищо… футболната общественост е свикнала на такива аномалии.

Да се върнем на въпроса. След XIV кръг на efbet Лига следва пауза за националните отбори. Клубовете знаят ли за кога трябва да запазват хотели и пътувания, кога могат техните футболисти да си заминат по държавите, самолетни билети, едно-друго? Може и да знаят, но неофициално. Чуто оттук-оттам. Някой учудва ли се на подобен стил.

Някой може ли да даде логично обяснение какво чакат от футболната централа? Един единствен аргумент за това защо няма обявена програма – знае се кога Лудогорец и ЦСКА играят в Европа. Мачовете за Купата са ясни, дори вече поприключват. Нищо де, свикнали сме.

Всъщност защо ли трябва това да ни прави впечатление. Та на мачовете в понеделник никой не се сети да нареди те да стартират с едноминутно мълчание в памет на Александър Шаламанов. Сетиха се чак на следващия ден. Все пак по-добре късно, отколкото никога. Така ще бъде и с програмата на следващия кръг….

Може би на този принцип ще процедира по внасянето на документите от конгреса, но там нещата отиват на много, много късно – туп, туп, туп…. спукахме топката от тупкане!

Автор: Веско Вълчев / „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ