ЦСКА привлича трима нови футболисти

7 Dni Sport22.10.2021
ЦСКА - Зоря Луганск, Тибо Вион, Калоян Кръстев

ЦСКА ще съсредоточи усилията си при отварянето на зимния трансферен прозорец към привличането на попълнения в лявата зона на терена, пишат колегите от „Тема спорт“. Стойчо Младенов и останалите отговорници за селекционните процеси на „Армията“ вече търсят подходящи опции. В лявата зона на отбраната в момента Брадли Мазику е без никаква конкуренция. На неговия пост се подвизава единствено бразилецът Жедерсон, който бе преквалифициран в дефанзифен халф и на тази позиция е доста по-убедителен. На всичко отгоре договорът на Мазику изтична едното лято и на този етап не е ясно дали ще бъде подновен. Ако не преподпише до края на декември, той може да започне да преговаря с друг клуб след Нова година. Както е известно, интерес към конгоанския футболист имаше през лятото от тимово от фенския елит. 25-годишният футболист се присъедини към армейците в края на лятото на 2019 година и бързо се превърна в основен футболист на тима.

ЦСКА ще опита да си осигури още услугите на крило по време на зимната пауза в първенството. Отляво от началото на сезона почти несменяем титуляр е нидерландецът Яник Вилдсхут. Отдясно пък се утвърди Георги Йомов.

Алатернативи на Вилдсхут от настоящия състав могат да са Греъм Кери и Йоан Бай. Ирландецър прави блестяща кампания до момента, като се подвизава зад нападателя, и Стойчо Младенов няма намерение да променя позицията му, докато ситуацията с французина е коренно различна.

През зимата ЦСКА ще се подсили с две или три нови попълнения, а както вече се писа привлеченият през лятото Жуниор Нзила най-вероятно ще се раздели с клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ