Пирин Благоевград се справи с Ботев Враца

7 Dni Sport15.10.2021
Славия - Пирин Благоевград, Станислав Костов

Пирин (Благоевград) записа втора победа в efbet Лига през този сезон, след като успя да се наложи с 3:1 над Ботев (Враца) в мач от 11-ия кръг на първенството. “Орлетата” показаха по-добра игра, нападаха повече и заслужено стигнаха до успеха. Красимир Станоев даде аванс на благоевградчани в 36-ата минута от дузпа, отсъдена след намеса на ВАР. В самия край на първото полувреме Антонио Георгиев успя да върне равенството (45’), но през втората част Преслав Йорданов (70’) и Станислав Костов (72’) донесоха трите точки на домакините. Гостите играха през по-голямата част от мача с човек по-малко, след като виновникът за отсъдената дузпа Гонсало Виейра си изкара втори жълт картон и бе изгонен (38’).

Пирин започна по-остро мача и доведе до напрежение в наказателното поле на Ботев в първите 3 минути, но до сериозно положение така и не се стигна. Врачани опитаха да отговорят с хубава атака в 5-ата минута, но Чавдар Ивайлов не успя да достигне до топката при извеждащо подаване от страна на Бабунски.

В 13-ата минута Брахими проби отляво и подаде на Станоев, който стреля директно от дъгата на наказателното поле, но неточно. В следващите минути отново Пирин оказваше по-голям натиск пред вратата на своя съперник, а гостите залагаха повече на контраатака.

В 30-ата минута добро центриране на Хубчев стигна до Костов, който с едно докосване пусна към Брахими. Седмицата на “орлетата” обаче не успя да достигне до кълбото и се свлече в наказателното поле, но сигнал така и не последва. Минута по-късно пък дойде и лошата новина за Ботев, когато Юлиан Ненов трябваше да бъде заменен заради контузия. На негово място влезе Матеус Казини.

В 32-ата минута Стилиян Николов отправи хубав изстрел от около 22-ия метър, но след рикошет топката премина на сантиметри от страничния стълб.

След последвалия ъглов удар топката бе центрирана към точката за изпълнение на дузпа, а оттам отклонена към откъсващия се зад защитата Занев. Гонсало Виейра обаче задържа бившия капитан на ЦСКА – София, което доведе до преразглеждане на ситуацията с ВАР. След консултации главният рефер отсъди наказателен удар, а Красимир Станоев не сбърка и вкара в 36-ата минута.

Само две минути след като направи дузпата, Виейра се превърна в тотален грешник за своя отбор, като бе изгонен. След грубо влизане в краката на свой съперник, португалецът бе санкциониран с втори жълт картон, съответно червен, и остави своя отбор с 10 души на терена.

В самия край на полувремето обаче Ботев (Враца) нанесе звучен шамар на домакините. Силно изпълнение на тъч доведе до неразбирателство в отбраната на Пирин в наказателното поле. Така най-съобразителен от всички се оказа Антонио Георгиев, който от границата на вратарското поле отправи силен удар и вкара за 1:1.

Второто полувреме започна с удар на Христофор Хубчев с глава след центриране от корнер, който обаче не доведе до нищо опасно. В 49-ата минута Брахими стреля опасно от малък ъгъл, но Костов изби.

В 57-ата минута Станоев центрира от корнер към близката греда, където Занев засече с глава топката опасно и изкара в аут. Там останаха съмнения, че кълбото се е отклонило в ръката на защитник на врачани, но не последва сигнал. В 61-ата минута Спас Георгиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но шутът му излезе в аут.

2 минути по-късно Дяков отправи хубав изстрел от границата на пеналтерията, но и този път неточно. Малко по-късно центрирана топка дойде удобна за Брахими, но алжирецът не успя да засече кълбото от воле.

След натиска, който наложи, отборът на Уорън Фийни успя да излезе напред в резултата в 70-ата минута. Тогава Брахими центрира отляво, опитвайки се да намери свой съотборник в наказателното поле, но топката се отклони в Антони Георгиев и достигна до Преслав Йорданов. Централният нападател успя максимално да се възползва от ситуацията и вкара от близко разстояние за 2:1.

Щурмът на “орлетата” продължи и те успяха да вкарат почти веднага и трето попадение. Грешка край тъчлинията позволи на голмайстора Йорданов да отнеме и да подаде веднага към Станислав Костов. Бившият нападател на Левски бе останал непокрит, навлезе в наказателното поле и с елегантен шут по земя вкара за 3:1. Сериозна грешка допусна Илия Миланов, който в момента, когато Преслав Йорданов отне топката и подаде към Костов, бе клекнал и връзваше обувката си, което не му позволи да покрие нападателя.

В 87-ата минута Преслав Йорданов можеше да покачи до 4:1, но не успя да вкара от чиста позиция сам срещу вратаря.

С тази победа Пирин се изкачва на 10-ото място с актив от 8 точки и поне временно се измъкна от последната позиция. Ботев (Враца) от своя страна остава осми и продължава лошата си форма без успех. Тимът на Даниел Моралес има 10 пункта.

ПИРИН 3:1 БОТЕВ

1:0 Станоев (36) – д.
1:1 А. Георгиев (45+4)
2:1 Йорданов (70)
3:1 Костов (72)

„Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ