„Григор Димитров ще спечели турнира в Индиан Уелс“

7 Dni Sport14.10.2021
Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (52)

Водачът в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс Даниил Медведев се изказа ласкаво за Григор Димитров, който го победи след знаменит обрат на осминафиналите.

„Ако Димитров продължи да играе, както започна при 1:4 във втория сет, той ще спечели турнира. Разбира се, на мен ми попречи и умората, но аз не играх откровено зле. Обаче Григор се издигна на някакво невероятно ниво. Във втората половина на мача той игра по-добре от всеки от моите опоненти на US Open. Ако успее да задържи това равнище, не виждам кой може да го победи“, заяви руснакът след срещата, цитиран от журналиста Мусаб Абид в Туитър.

Медведев изтъкна и други причини за загубата, която го лиши и от теоретически шансове да измести Новак Джокович от първото място в световната ранглиста.

„Първо, не мога да си спомня кога съм губил четири гейма на свой сервис на твърди кортове. Това показва колко са бавни кортовете в Индиън Уелс. Чувството е, че все едно си на клей, което не ми харесва. Второ, контролът на топката. През деня това се получава трудно, аз практически играх без първи сервис. Помолих да поставят мача ни във вечерната сесия, но беше невъзможно. Очевидно това се отрази на резултата“, добави 25-годишният московчанин.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ