Левски има нов изпълнителен директор. Представят го до 72 часа.

7 Dni Sport07.10.2021
наско_сираков2

Адвокат Иво Ивков ще бъде новият изпълнителен директор на Левски. Новината бе потвърдена пред колегите от вестник „Тема Спорт“ от два независими източника. Той ще бъде представен официално на пресконференция до няколко дни. Синът на легендата на сините Кирил Ивков бе предложен от мажоритарния собственик Наско Сираков, а генералният спонсор Palms Bet го прие като вариант след дълго умуване за позицията. Букмейкърската компания не е дала по-добре предложение за поста и Ивков ще заеме длъжността на изпълнителния директор, заменяйки Константин Баждеков.

Както бе съобщено по-рано Даниел Боримиров също е бил обсъждан за изпълнителен директор. В крайна сметка обаче вчера е взето окончателното решение в полза на кандидатурата на Ивков.

Юристът се ползва със стабилна репутация в сините среди. Той нееднократно е помагал на Левски по различни правни въпроси, като е спестил не малко средстава на клуба, най-вече спасявайки го от солидни неустойки и печелейки редица дела.

Един от знаковите казуси, които спечели, бе този за изискуема огромна неустойка от Делио Роси и помощниците му. Общата сума на исковете към клуба бе за над 340 000 евро.

В Надзорния съвет също има промени и в него вече влезе Венцислав Димитров, който е представите на генералния спонсор, а тама ще останат Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

Даниел Боримиров пък е гласен за член на УС на клуба.

До края на месеца Левски ще обяви още един или два спонсорски договора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ