Димитър Бербатов: Изрично предупредих ЦСКА да не ме издигат

7 Dni Sport06.10.2021
димитър_Бербатов

Димиттр Бербатов сподели, че е отправил предупреждение към ЦСКА, преди клубът официално да го издигне за кандидат за президент на БФС. Припомняме, че армейците, Берое и Пирин бяха елитните отбори, които подкрпеиха голмайстора на Висшата лига за сезон 2010/2011 в борбата му за поста.

„Мен ме издигнаха ЦСКА, но им казах, че ако ще искат нещо в замяна, да не ми издигат кандидатурата. Както съобщих и на всички останали клубове. Ние носим промяната, техен е изборът дали да я приемат. Аз не мога да ги съдя, но ще пробвам да ги убедя, че ние носим тази промяна. Дали ще стане, не мога да кажа“, сподели Бербатов пред Спортал ТВ.

„Факт е, че предимно обърнагме внимание на аматьорския футбол. Срещнахме се с много и всякакви хора. Това, което искахме, достигна до отборите. Поискахме срещата с клубовете от София да е на националния стадион „Васил Левски“, но не получихме никакъв отговор. Писахме до БФС, също никакъв отговор. Оттам, след като ни отказаха по този начин се насочихме към „Българска армия“, Левски прецени, че на този стадион няма да иде, аз уважавам този избор.

Освен Петър Величков никой друг не може да влезе от сегашния Изпълков. Там трябва да има хора, които са свързани с футболните среди. Това е нашият процес, който е много труден, тъй като трябва да подбера правилните личности, които да отговарят на моралните ми ценности. Всеки да може да предкага идеи и мнения, а след това аз си нося отоговорността“, каза още бившият номер 9 на Манчестър Юнайтед.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ