Холандецът Юрген Матей или накратко „железният капитан на ЦСКА“

7 Dni Sport01.10.2021
ЦСКА - Бодьо Глимт, Юрген Матей Жорди Кайседо

ЦСКА не успя да победи Будьо/Глимт във втория си мач от групите на Лигата на конференциите, завършвайки 0:0 с норвежците на Националния стадион „Васил Левски“. Така двата отбора поделиха по една точка, която е първа за ЦСКА в групите на Лигата на конференциите през този сезон, докато норвежкият тим е с 4 в Група „С“ на турнира, където са още отборите на Рома и Зоря Луганск.

В този материал ще хвърлим бърз поглед към едно име от червените, което са набива на очи от доста време и вече няма, как да не се спомене. ЦСКА има изявен лидер на отбора, неговото име е Юрген Матей.

Капитанът на армейците си върши отлично работата в защитен план, а и тази, като мотиватор и лидер на всички останали момчета по терена. Това се забелязва от всички запалянковци на 31-кратните шампиона на България и се отбелязва със задоволство, защото отбора има нужда от точно такъв лидер.

Ето какво пише известният червен запалянко Асен, познат под прякоря си „Мечката“:

„Не мога да не отлича Матей! Страхотен мач за непробиваемия ни Капитан, а лентата най – накрая си намери мястото и си пасна много добре! Браво Юрген. Бъди здрав и продължавай да показваш как се носи „червения екип“ и брани името свещенно!“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ