„Георги Кабаков от България ни лиши от 1,87 млн. евро“

7 Dni Sport01.10.2021
Левски - ЦСКА, Нуно Реиш, Георги Кабаков

Съдийството на Георги Кабаков в мача от Шампионската лига “Волфсбург” – “Севиля” бе тема номер 1 в немските спортни медии днес.

Причината – дузпата, която 35-годишният пловдивчанин даде за гостите от Испания в 87-ата мин, донесла им равенството 1:1. В Германия са категорични, че нарушение за 11-метров удар няма и реферите са се провалили тотално с решението.

До изключително спорната ситуация се стигна, след като халфът на “Волфсбург” Жозуа Гилавоги изчисти със силен шут топката от наказателното поле. Кракът на французина продължи движението си и негови бутони закачиха крака на приближаващия към него Ерик Ламела.

Първоначално играта продължи. След това обаче Кабаков получи сигнал от ВАР асистента си Кевин Блом. Българският рефер отиде да види положението на екран.

“След това за огромна изненада на футболистите на домакините, 11 733 зрители на стадиона, а и дори на някои играчи на испанския отбор посочи бялата точка”, написа “Кикер”. Авторитетното издание има имиджа на най-обективното в Германия и изключително рядко си позволява да заема категорчина позиция при спорни ситуации.

Кабаков показа втори жълт картон на Гилавоги и го изгони, а Иван Ракитич изравни от дузпата.

“Съжалявам, но няма как да се свири подобно нещо в Шампионската лига. Видеоасистентът показа на главния съдия само стопкадър. При такъв може да се дадат много дузпи. Тези хора все едно за първи път използваха видеонаблюдение”, ядосваше се след мача капитанът на “Волфсбург” Максимилиан Арнолд.

“Това отсъждане ни струваше точки и пари”, геневен бе и босът на “вълците” Йорг Шмадке. При победа “Волфбург” щеше да заработи 2,8 лн. евро. Ремито носи 930 000. Така загубата на германския клуб заради решението се равнява на 1,87 млн.

След края на мача от трибуните обиждаха сочно Кабаков и го замеряха с предмети. “Кикер” даде на българския арбитър най-ниската оценка.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ