Той носи късмет на Стойчо преди битката срещу Бодьо

7 Dni Sport30.09.2021
ЦСКА - Осиек, Отбор

ЦСКА приема Бодьо/Глимт в първия си домакински мач от групите на Лигата на конференциите. Двубоят е с начален час 19:45 на националния стадион „Васил Левски“. Любопитен е фактът, че този терен носи късмет на треньора на „червените“ Стойчо Младенов. Наставникът е спечелил всеки от последните си пет двубоя на националния стадион, а головата разлика е 14:3.

Поредицата започва на 27 юли 2014, когато ЦСКА бие Левски с 2:0 и продължава на 25 октомври същата година. Тогава пак има вечно дерби и „армейците“ триумфират с 3:0.

Другите три мача са от този сезон – срещу Осиек с 4:2 от пресявките на Лигата на конференциите, 3:0 срещу Виктория Пилзен от плейофите на същия турнир и 2:1 отново срещу Левски в неделя.

ЦСКА няма да разчита на наказания Вилдсхут, ще липсват и тримата трайно контузени Кох, Вион и Чарлс.

Най-вероятно сред титулярите ще се завърне Амос Юга, който заедно с Жеферсон ще си партнира пред четиримата защитници. Кери отново ще е зад централния нападател Кайседо, а Баи ще заеме мястото на Вилдсхут.

Норвежците нямат абсолютно никакви проблеми – нито контузени, нито наказани. Любопитното е, че това ще е исторически мач за тях. За първи път те ще играят като гости мач от груповата фаза на европейски клубен турнир.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ