Трудна задача за Стойчо: С 2 два пъти по-евтин отбор трябва да изхвърли Виктория Пилзен

7 Dni Sport19.08.2021
39

Съперникът на ЦСКА за влизане в групите на ЛК Виктория е почти двойно по-скъп отбор от „армейците“, поне според данни на авторитетния сайт за трансфери – transfermarkt.com.

Там чехите са оценени на общо 26,35 милиона евро, докато ЦСКА на 14, 23 милиона, пресмята topsport.

Тимът от Пилзен разполага с четирима играчи, които към момента струват поне 2 милиона евро. Най-скъп от тях е дефанзивният халф Лукаш Калвак. Той е на 26 години, чех, оценен на 3 милиона евро. В момента е контузен. След него се нарежда сънародникът му Павел Буха, 23-годишен централен полузащитник. Той струва 2,50 милиона. Централният защитник Якуб Брабец е на 29 години, отново чех. Сайтът му е поставил цена 2,20 милиона евро. Точно 2 милиона е тази на дясното крило от Кот д’Ивоар Адриел Ба Луа, който е на 25 години.

Само един от ЦСКА е оценен на 2 милиона – капитанът на отбора Валентин Антов. След него се нареждат Брадли Мазику и Юрген Матей – по 1,20 милиона, а вратарят Густаво Бусато струва 1,10. Точно един милион според сайта струва Амос Юга.

Може и да са по-скъпи на хартия, но неведнъж ЦСКА се е справял именно с такива съперници. Така беше и през миналия сезон, когато глава пред силния отбор на „армейците“ преклониха Рома и Базел – победи за българския гранд с по 3:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ