Прочухме се: Грозните сцени на „Армията“ обиколиха света

цска_фенове

Уникалният екшън, който се разигра на стадион „Българска армия“ снощи след нулевото равенство между ЦСКА и Лиепая в Лигата на конференциите, обиколи света.

В четвъртък вечер фенове на „червените” заградиха изходите в сектор „А”, от които излизаха футболистите, а когато там се появи спортният директор Стойчо Стоилов напрежението ескалира.

Ултрасите пощуряха при вида на шефа и пробиха кордона от полицаи, след което повалиха Стоилов на земята. Наложи се униформени да го влачат обратно към съблекалнята, за да не се стигне до по-сериозна саморазправа.

Всичко това предизвика сериозен отзвук в световните медии и бе отразено от издания в САЩ, Испания, Румъния и др.

„След разочароващото равенство 0:0 между ЦСКА и Лиепая феновете на домакините причакаха футболистите пред стадиона. Привържениците скандираха името на треньора Любослав Пенев, но обиждаха директора на клуба Стойчо Стоилов, който дори бе повален на земята“, пише американското издание Newsbeezer.com, докато испанското nuevoperiodico.com допълва:

„Инциденти в София за Лигата на конференциите! Българските фенове изригнаха, полицията спаси директора Стоилов, а футболистите се страхуваха да напуснат стадиона!“

Румънските медии отразиха още по-мащабно случилото се и дори го преекспонираха:

„Насилие в центъра на София! Футболистите на ЦСКА се барикадираха в съблекалнята и се разминаха с гнева на феновете, но не и спортният директор Стойчо Стоилов“, пише stiripesurse.directorylib.com, докато gsp.ro отбелязва:

„Бившият български национал Стойчо Стоилов бе атакуван пред стадиона на ЦСКА. Полицията го спаси от линч!“

„Органите на реда спасиха Стоилов от бой пред „Българска армия“ след равенство на ЦСКА в Лигата на конференциите“, допълва от своя страна prosport.ro.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ