Националите ни се опънаха на Русия, дузпа прекърши България в края

българия

България загуби с 0:1 от участника на Евро 2020 Русия в контрола, която се игра в Москва. Единственото попадение в двубоя бе дело на Собольов в 84-ата минута от дузпа.

Тимът ни се представи на много добро ниво през първото полувреме, като не позволи да се стигне до опасни ситуации пред вратата на Караджов. Лошата новина за Ясен Петров бе контузията на Кристиян Малинов, който бе заменен още в 9-ата минута. Янков имаше възможност за гол в началните минути, но ударът му намери очертанията.

Оздоев пък можеше да вкара за Русия, но ударът му мина над вратата.

Играта бе доста по-накъсана през втората част, като и многото смени повлияха за това. Русия натисна в опит да стигне до победата, а Георги Георгиев отрази сигурен гол на Жирков, като се намеси изключително при удар от точката на дузпата.

В 83-ата минута отбраната на България се пропука. Валентин Антов, който направи отличен двубой, фаулира в наказателното поле Миранчук и съдията Кулбаков посочи бялата точка. Хладнокръвно и точно изпълнение на Собольов донесе попадение, с което и победата за Русия.

Националният ни тим обаче няма от какво да се срамува от представянето си срещу „Сборная“. Тимът ни бе много компактен, стабилен в отбрана и почти не позволи опасности пред вратата ни.

Така след два изиграни мача от мини турнето България записа равенство със Словакия (1:1) и загуба от Русия с 0:1. Последната проверка е срещу световния шампион Франция на 8 юни в Париж.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ