Локомотив (Пд) изтърва ЦСКА 1948 и пропиля първия мачбол за сребърните медали

187955306_10159390136503328_3462795444142053022_n

Локомотив Пд не успя да победи ЦСКА 1948 в отложен мач от плейофите на лига. Двубоят на Лаута завърши 0:0, след като Димътър Илиев изпусна дузпа, а по един гол на двата отбора беше отменен. Така „смърфовете“ пропуснаха златен шанс да си гарантират второто място в класирането. Те водят с три точки пред ЦСКА в класирането и имат предимство в преките двубои кръг преди края. „Червените“ обаче са с мач по-малко.

Гостите пропиляха чудесна възможност да поведат още в петата минута. След грешка на Петър Витанов пред наказателното поле Мартин Хайдаров стреля встрани от вратата.

Осем след това домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Кристиан Илич изведе Бирсент Карагарен, който беше съборен от Даниел Наумов, за което получи жълт картон. С изпълнението наказателния удар се нагърби капитанът Димитър Илиев, който обаче пропусна от бялата точка. Ударът му беше отразен, а Илиев изпуска дузпа във втори пореден мач срещу ЦСКА 1948.

В 28-ата минута гол на Георги Минчев с глава не беше зачетен. Нападателят засече центриране на Умарбаев, но главният съдия Валентин Железов видя нарушение в атака. ВАР също се намеси.

Десет по-късно Конър Руан центрира, а Минчев засече с глава. Той обаче не намери очертанията на вратата. До края на първата част домакините опитаха на няколко пъти да застрашат вратата на Наумов с центрирания, които не доведоха до успех.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Даниел Наумов. Карагерен засече с глава центриране отляво, но ударът му беше неточен. Гостите също пропуснаха. Ангел Лясков центрира, а Димитър Митков се размина с топката от чиста позиция.

В 61-ата минута Бирсент Карагарен центрира чудесно на задна греда, там Даниел Наумов не се ориентира по най-добрия начин, но ударът на Георги Минчев с глава мина над напречната греда.

Гол на ЦСКА 1948 също беше отменен. В 70-ата минута Димитър Митков отклони центриране към Ангел Бастунов, който стреля покрай плонжа на Пиргов. След намесата на ВАР обаче се видя, че при подаването има засада.

Всичко за Локомотив свърши в 85-ата минута, когато Момчил Цветанов центрира, но Георги Минчев и Димитър Илиев се разминаха с топката. В добавеното време Ангел Лясков от гостите получи втори жълт картон за бавене на времето и беше изгонен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ