Локомотив (Пд) скача на ЦЕКА 1948, за да си гарантира второто място

лудогорец_локомотив_пловдив

Локомотив (Пловдив) излиза срещу ЦEКА 1948 в отложен мач от плейофите в първата шестица на Първа лига. Срещата трябваше да се играе на 4 май, но не се състоя заради голям брой заразени с COVID-19 в състава на новака в елита. Днешният двубой е много по-важен за „смърфовете“, които се нуждаят от победа, за да си осигурят второто място в крайното класиране и участие в Лигата на конференциите.

Пловдивчани направиха решителна крачка към голямата си цел с победата срещу ЦСКА-София през уикенда. Два гола на Димитър Илиев донесоха успеха с 2:0 на „черно-белите“, които водят с три точки пред тима на Любослав Пенев, но имат и предимство в преките двубои през редовния сезон. Това означава, че в оставащите два кръга Локомотив се нуждае от три точки, за да е недостижим на второто място.

ЦEКА 1948 е на пето място в класирането, но е изиграл най-малко мачове от всички в топ 6. Нулевото равенство с Арда (Кърджали) беше последвано от зрелищно 3:3 срещу Берое. „Червените“ не могат да изместят Арда от четвъртата позиция, но е и малко вероятно Берое да ги изпревари, защото заралии имат с точка по-малко, а им остава само гостуването на ЦСКА-София.

ЦEКА 1948 няма загуба от Локо (Пд) през този сезон. Мачът помежду им на „Лаута“ завърши 1:1. Лукас Масоеро откри за „смърфовете“, а малко по-късно Момчил Цветанов си вкара автогол. В ответния двубой Ивайло Чочев реализира попадението за успеха на ЦСКА 1948 с 1:0 и прати отбора в първата шестица за сметка на Черно море.

Локо (Пд) ще излезе с новите си екипи. Единственият контузен е Лукас Салинас. Тунчев ще заложи на обичайните титуляри, като атаката ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а тримата в защита ще са Кристиан Гомис, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. Наставникът на „черно-белите“ беше категоричен, че няма да позволи да се стигне до подценяване.

Големият отсъстващ за ЦEКА 1948 ще е Ивайло Чочев, който получи червен картон срещу Берое. Тодор Киселичков ще пусне в предни позиции Ангел Бастунов, подпомаган от Денислав Александров, Георги Русев и Марио Топузов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ