Часът на истината настъпи! ЦСКА и Арда протягат ръце към мечтаната Купа

купа_на_българия1

Довечера от 19:30 часа е финалът за Купата на България между Арда (Кърджали) и ЦСКА. Двата отбора от седмици насам се подготвят за сблъсъка, който може да осмисли целия им сезон. Ако Арда спечели, това ще е исторически първи трофей в клубната история. ЦСКА пък няма отличие от 2016 година насам, когато вдигна националната купа. През миналия сезон „червените“ загубиха финала срещу Локомотив (Пловдив) и сега са пределно амбицирани да зарадват многобройните си фенове.

Вчера беше решено по трибуните на Националния стадион „Васил Левски“ да бъдат допуснати около 22 000 зрители или 50% от капацитета на съоръжението. Това стана ясно след среща в здравното министерство, на която присъстваха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков и тарторът на „червената“ агитка Иван Велчев – Кюстендилеца.

Арда стигна до последния мач, след като елиминира последователно Спартак (Варна), Етър, ЦСКА 1948 и Славия. Първият мач срещу „белите“ беше в Кърджали и завърши 0:0, но в реванша отборът на Николай Киров се наложи с 1:0 благодарение на гол на защитника Алекс Петков.

ЦСКА се справи на 1/16-финалите с Ботев (Ихтиман) – 5:0, след това отстрани Черно море с 3:1 и Ботев (Враца) с 4:0, а голямото изпитание беше на полуфиналите, където „червените“ срещнаха Лудогорец. На „Армията“ двата тима завършиха 1:1, но в Разград ЦСКА категорично надигра съперника си и след успех с 2:1 си осигури място на финала.

До момента Арда и ЦСКА изиграха три мача помежду си през сезона. Първите два не излъчиха победител. В Кърджали домакините поведоха с гол на Светослав Ковачев (74′), но Жером Синклер (84′) вкара за крайното 1:1. На „Българска армия“ ЦСКА излезе напред с попадение на Жорди Кайседо, но бившият футболист на „червените“ Тонислав Йорданов изравни от дузпа в последните секунди. В плейофната фаза ЦСКА се наложи трудно с 1:0 у дома след късен гол на Юрген Матей.

На вратата на символичния домакин Арда ще застане юношата на ЦСКА Иван Караджов. Тримата в защита ще са Милен Стоев, Алекс Петков и Пламен Крумов. Деян Лозев, Лъчезар Котев, Емил Мартинов и Александър Георгиев ще играят в средата на терена, а в предни позиции ще действат Иван Коконов, Тонислав Йорданов и възстановения от контузия Спас Делев.

Под рамката за ЦСКА ще се завърне Густаво Бусато, а Тибо Вион ще бъде предпочетен пред Иван Турицов на десния фланг на защитата. Другите бранители на „червените“ ще са Юрген Матей, Мено Кох и Брадли Мазику. Тиаго Родригес и Амос Юга ще си партнират в халфовата линия, пред тях ще играят Георги Йомов, Федерико Варела и Енрике Рафаел, а на върха на атаката ще започне Жорди Кайседо.

Съдия на финала ще е Волен Чинков.

Вероятни състави:

АРДА (3-4-2-1): Караджов; М. Стоев, Крумов, А. Петков; Лозев, Котев, Мартинов, А. Георгиев; Коконов, Т. Йорданов, Делев

ЦСКА (
4-2-3-1): Бусато; Вион, Матей, Кох, Мазику; А. Юга, Т. Родригес; Г. Йомов, Ф. Варела, Е. Рафаел; Ж. Кайседо


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ