Драма на „Ивайло“! Монтана обърна Етър и засили болярите към Втора лига

монтана

Монтана победи Етър с 2:1 като гост в мач от 31-ия кръг и прати „болярите“ във Втора лига, ако има изпадащи този сезон от Първа лига. Окончателното решение за формата не е взето все още.

Преслав Боруков даде аванс на великотърновци в 20-ата минута, а Янко Ангелов от дузпа изравни паритета в 41-ата от дузпа. В добавеното време на срещата обаче Николай Минков след рикошет обърна резултата в полза на гостите и изпрати „болярите” във второто ниво на българския футбол, запазвайки надеждите на тима от Северозапада за оставане в елита и догодина.

В 20-ата минута Симеон Мечев изпълни свободен удар от центриране на далечната греда. Макенджиев увисна, а Кацаров се пребори и върна към вратата за Преслав Боруков, за който беше лесно да реализира отблизо – 1:0.

В 41-ата минута гостите изравниха. Центриране от фаул летеше към отлично пласирания нападател на Монтана Росен Кръстев, който бе фаулиран вратаря Христо Иванов и решението на Ивайло Стоянов бе категорично – дузпа за гостите. Янко Ангелов изпълни и прати стража на Етър в обратния ъгъл за 1:1.

Драмата на „Ивайло“ стана пълна в добавеното време на срещата, когато гостите осъществиха пълен обрат. Стефан Каменов намери вляво Николай Минков, който шутира, а топката се отби в крака на Пламен Крачунов и влетя във вратата на Етър – 1:2.

Етър заема последното място с 25 точки, а Монтана е предпоследното с 27. Ако има изпадащи тази година, то трябва да са отборите на тези две места. 12-ият в класирането трябва да играе бараж. В момента там се намира Ботев (Враца) с 28 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ