Американец смени Балкан с отбор от Холандия

Баскетбол - кош 2

Още един баскетболист на Балкан си намери нов отбор. Американецът Джордан Калахан ще продължи кариерата си в Холандия, където ще носи екипа на Донар. През миналия сезон там игра друг негов сънародник – Еван Бройнсма, познат на българските привърженици от престоя си в Рилски спортист, пише Бгбаскет.

Калахан пристигна в състава на „зелените“ по средата на сезона, но бързо се превърна в любимец на феновете. Той записа средно на мач по 11.0 точки, 1.9 борби и 4.0 асистенции.

В кариерата си гардът е играл още за Котвица Колобжег, Анвил Влоцлавек, Антверп Джайънтс, Крайлсхайм Мерлинс, Роса Радом и Парма баскет Перм.

Джордан Калахан става четвъртият чужденец от състава на Балкан, който напуска отбора. През следващия сезон ДиВон Уошингтън и Игор Кесар ще се състезават в елита на Гърция – съответно за Кими и Перистери, докато Дейвид Хоутън ще носи екипа на финландския Вилпас Викингс Сало.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ